Ο Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση απολογισμού του Εργου της Περιφέρειας Αττικής (2019-2023) στο Ζάππειο Μέγαρο τον Μάιο | Aris Oikonomou/ SOOC
Επικαιρότητα

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Πατούλης: Θα στηρίξω την επιλογή της ΝΔ

«Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική», τόνισε στην (αναμενόμενη) δήλωσή του ο περιφερειάρχης. Στον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά το χρίσμα της Πειραιώς
Protagon Team

Την απόφαση να μην κατέλθει ως υποψήφιος για περιφερειάρχης Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινοπώρου ανακοίνωσε και επισήμως το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιώργος Πατούλης.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία το χρίσμα του κόμματος δόθηκε στον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά στον απόηχο του πολυσυζητημένου ζεϊμπέκικου από τον νυν περιφερειάρχη Αττικής εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών των προηγούμενων ημερών.

Μεταξύ άλλων κ. Πατούλης δήλωσε «περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική» το οποίο, όπως είπε, «δεν πρέπει να μείνει στη μέση» και για το λόγο αυτό θα στηρίξει τον κ. Χαρδαλιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. «Θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική», ήταν τα ακριβή λόγια του.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως παραμένει «πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης», ότι η ΝΔ δεν αποτελεί για τον ίδιο «“σημαία ευκαιρίας” για προσωπική ανέλιξη» και ότι δεν δημιούργησε «ποτέ πρόβλημα στο κόμμα», κάτι που δεν πρόκειται να κάνει «ούτε τώρα».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε για την απόφαση αλλαγής ρότας από το Μαξίμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προαναγγέλοντας τη συνέχιση της συνεργασίας με τον κ. Πατούλη.

«Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση», είπε, «η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν σημαντική και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή και είναι αυτονόητο ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα υπό τον Νίκο Χαρδαλιά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον Νίκο Χαρδαλιά την Τρίτη το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πατούλη:

«Ολα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα “σημαία ευκαιρίας” για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Προ ημερών ο κ. Πατούλης είχε απολογηθεί για το περιστατικό που έλαβε χώρα ας εκδήλωση γυναικών της ομογένειας στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να τιμήσω την εκδήλωση τους με ένα χορό, κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση τους. Ηταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη», είχε σημειώσει στη σχετική ανάρτησή του ο ίδιος.