| InTime News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
Επικαιρότητα

Ακρίτα κατά Πολάκη για την τεκνοθεσία: «Ούτε καλημέρα»

Νέα αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πριν καν ολοκληρωθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Αιτία η δήλωση του «αψύ Σφακιανού» ότι είναι «αντίθετος με την τεκνοθεσία όχι μόνο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και για τα ετερόφυλα»
Protagon Team

Τη σαφή ενόχλησή της με την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή για την τεκνοθεσία εξέφρασε την Κυριακή η Ελενα Ακρίτα, μέσω ανάρτησής της στο Facebook.

Θέλοντας ουσιαστικά να απαντήσει στις κατηγορίες για ομοφοβικές θέσεις ο Παύλος Πολάκης είχε αναφέρει σε σημείο της ομιλίας του πως είναι «αντίθετος με την τεκνοθεσία όχι μόνο για τα ομόφυλα (ζευγάρια) αλλά και για τα ετερόφυλα».

Παραθέτοντας δημοσίευμα στο οποίο προβάλλεται η φράση αυτή, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε, λοιπόν, πως δεν θέλει να λέει «ούτε καλημέρα» με τον «αψύ Σφακιανό», ενώ υπέγραψε τη σύντομη ανάρτηση ως «μητέρα του Παύλου», τον οποίο υιοθέτησε το 1992, όταν ήταν πατρεμένη με τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου.

Η επίμαχη ανάρτηση της βουλευτή

«Να μην υιοθετούμε παιδιά, να τα αφήνουμε στα ιδρύματα» προσέθεσε σε σχόλιο κάτω από την ίδια ανάρτηση.

Σε άλλο σχόλιο η Ελενα Ακρίτα παρέθεσε άλλη τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη, στην ίδια πλατφόρμα, μέσω της οποίας ο κρητικός βουλευτής αναφέρθηκε στην ομιλία Κασσελάκη στην Κ.Ε. του Σαββάτου, λέγοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος «εργαλειοποίησε για άλλη μια φορά την προσωπική του επιλογή για να την παρουσιάσει ντε και καλά ως κανονικότητα».

«Για να μην πιάσουμε ΚΑΙ αυτό» σημείωσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συχνά καταπιάνεται με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Φωτογραφία που παρέθεσε η κυρία Ακρίτα στο «νήμα» της ανάρτησής της

Ο Παύλος Πολάκης δεν άργησε να απαντήσει, διευκρινίζοντας πως η διαφωνία του αφορά στην «τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας».

«Ντροπή Ελενα! Ειναι προφανές αυτό που είπα και χθες και ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ: Ναι είμαι αντιθετος στην τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας όχι μόνο στα ομόφυλα αλλά και στα ετερόφυλα ζευγάρια και η απάντηση στο γιατί είναι το αίσχος που συνέβη στην κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά (και αλλού…). Προφανώς και με την υιοθεσία δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημακαι και δη στα ετερόφυλα ζευγάρια! ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ στις αηδίες που διαδίδει ένας εσμός γιατί στην ομιλία μου χθες φάνηκε η τεράστια προγραμματική και αξιακή διαφορή με πολλούς!» της έγραψε.

«Ούτε καλημέρα. Και στην ομιλία σου ήμουν παρούσα, δεν θα με βγάλεις τρελή. Τέλος» επανέλαβε η κυρία Ακρίτα.

Η στιχομυθία Πολάκη – Ακρίτα

Ακολούθησε ανάρτηση του κ. Πολάκη, στο δικό του προφίλ, όπου επανέλαβε τους παραπάνω ισχυρισμούς, για να τονίσει:

«Προφανώς και δεν μιλούσα για την υιοθεσία και ένα παραπάνω για τα ετερύφυλα ζευγάρια όπως κάποιοι με προκλητικό τρόπο γράφουν! Βρείτε κάτι άλλο να αντιπαρατεθείτε στην ομιλία που έκανα χθες!».