Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης | IntimeNews
Επικαιρότητα

«Πολεμικό» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποιήσεις Κασσελάκη και κατηγορίες για αυταρχισμό

Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για «συνέπειες» προς όποιον καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ερμηνεύθηκε από πολλούς ως μία ξεκάθαρη απειλή προς τον Παύλο Πολάκη που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει την Πέμπτη στη Βουλή
Protagon Team

Μία ημέρα μετά την απρόσμενη παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση με Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου που διασκέδασε έστω προσωρινά τις εντυπώσεις και το κλίμα ανάμεσα στους προεδρικούς και την ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα, ήρθε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύσει ξανά το θερμόμετρο στα ύψη εντός του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ βρίσκεται εκτάκτως στις Βρυξέλλες, κάποια στιγμή συνδέθηκε με το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος και σε δέκα λεπτά «τορπίλισε» τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Με τον τρόπο αυτό απάντησε στο ζήτημα που έθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνοντας πως «θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει».

Η δήλωση του κ. Κασσελάκη αποτελεί προφανώς προειδοποίηση προς τον υπερτομεάρχη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη που φέρεται διατεθειμένος να καταψηφίσει ή να απέχει από την ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, υπερψηφίστηκε η πρόταση του κ. Κασσελάκη για μετάθεση για δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο, των εσωκομματικών εκλογών για Ν.Ε και συντονιστικά Ο.Μ.. Με αυτόν τον τρόπο, λένε οι πηγές, θα είναι δυνατή η διεξαγωγή τους τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά.

Ο τρόπος, ωστόσο, της τοποθέτησής του κ. Κασσελάκη που απείλησε με δημοψήφισμα προκειμένου να περάσει η πρότασή του για τον τρόπο της διεξαγωγής των εκλογών, φέρεται να προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον Αλέκο Φλαμπουράρη να κάνει λόγο, κατά πληροφορίες για αυταρχισμό και να αποχωρεί.