Χαρτονομίσματα σαν αυτό κατέληξαν στην αποχέτευση | REUTERS/Andrea Comas/File Photo
Επικαιρότητα

Φράκαραν με 500ευρα την αποχέτευση σε ελβετική τράπεζα!

Μόνο ερωτήματα και καθόλου απαντήσεις έχουν -για την ώρα- οι ελβετικές Αρχές για ένα μυστηριώδες περιστατικό όπου κάποιοι έσκισαν και πέταξαν στην αποχέτευση χαρτονομίσματα των 500 ευρώ
Protagon Team

Τα λεφτά δεν είναι κάτι που ελαφρά τη καρδία θα πετούσε στην τουαλέτα – εκτός αν ήθελε κάτι να κρύψει λάθος. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για 500ευρα, όπως αυτά που εντοπίστηκαν σε αποχετεύσεις στη Γενεύη.

Και δεν πρόκειται για κάποιο μικρό ποσό: οι Ελβετοί εισαγγελείς υπολογίζουν ότι χαρτονομίσματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, κατέληξαν σκισμένα στην τουαλέτα από –ακόμη άγνωστο- δράστη.

Τα χαρτονομίσματα εντοπίστηκαν στο αποχετευτικό σύστημα ενός παραρτήματος της τράπεζας UBS αλλά και στις τουαλέτες σε τρία γειτονικά μπιστρό. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε όταν ένα μπιστρό κάλεσε υδραυλικό για να ξεβουλώσει την αποχέτευση οπότε εντοπίστηκαν τα σκισμένα 500ευρα.

Τα χρήματα ήταν από θυρίδα στη Γενεύη που ανήκε σε Ισπανίδες η ταυτότητα των οποίων δεν έχει εντοπιστεί.

Η εφημερίδα Tribune de Genève έγραψε ότι δικηγόρος των γυναικών εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής και πρόσφερε χρήματα για να διορθωθεί η ζημιά από τα χαρτονομίσματα στην τράπεζα και τα μπιστρό, μια ζημιά που ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ελβετικά φράγκα. Δεν εξήγησε γιατί τα χρήματα κατέληξαν στην τουαλέτα.

Οπως γράφει ο Guardian, στην Ελβετία δεν είναι αδίκημα η καταστροφή χαρτονομισμάτων (αλλά ούτε και να βουλώσεις την αποχέτευση, όπως θυμίζει το Reuters), για αυτό και η έρευνα στρέφεται στο ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιου είδους συγκάλυψη εγκληματικής ενέργειας ή σε ξέπλυμα χρήματος.

Τα χρήματα -ό,τι απέμεινε από αυτά- έχουν κατασχεθεί, αλλά ποιος θα ήθελε να τα πάρει στην κατάσταση που είναι;