Ο πατέρας της μικρής Αμέλιας ενώ οδηγείται στον ανακριτή και τον εισαγγελέα την Τρίτη | ΥοuΤube
Επικαιρότητα

Πνιγμός εξάχρονης: «Το κοριτσάκι φορούσε ρούχα, έβγαζε αφρούς και φαγητό»

Νέα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το κοριτσάκι, μετά τα όσα είπε ο ψαροντουφεκάς που το ανέσυρε από τον βυθό. Απολογείται το μεσημέρι ο πατέρας
Protagon Team

Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τον πνιγμό του εξάχρονου κοριτσιού στο Καλαμάκι Ισθμίων, καλείται να δώσει ο πατέρας του, ο οποίος παραμένει κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου, κατηγορούμενος για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου.

Ο πατέρας, που είδε μπροστά στα μάτια του να πνίγεται το παιδί του, αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η εξάχρονη Αμέλια.

Από το Λιμενικό εν τω μεταξύ έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Νέα ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν από τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά που ανέσυρε από τον βυθό το κοριτσάκι, σύμφωνα με την οποία το παιδί φορούσε ρούχα και παπούτσια.

Οπως είπε, όταν βρήκε την Αμέλια, φορούσε «δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ενα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε ούτε κάτω ούτε πάνω μαγιό».

Το ίδιο δήλωσαν και οι πρώτοι άνθρωποι που είδαν το κοριτσάκι όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θανατός του.

«Θυμάμαι ότι φόραγε δύο πέδιλα, ένα σορτσάκι και μία μπλούζα. Δεν φορούσε μαγιό. Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν ένα με δύο μέτρα. Κολύμπαγα, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω, κουνιόντουσαν κάτι χέρια και πόδια. Ακριβώς κάτω από τον πάτο της βάρκας βλέπω ότι ήταν ένα παιδί. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω και το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό κι αφρούς από το στόμα. Εκανε εμετό και έβγαζε φαγητό», ανέφερε στην περιγραφή του ο άνθρωπος που εντόπισε τη μικρή Αμέλια.

Από την πλευρά του ο πατέρας ισχυρίζεται ότι είχε φορέσει σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει (κάτι που γίνεται δύσκολα πιστευτό, καθώς το παιδάκι φορούσε τα ρούχα και τα παπούτσια του και όχι μαγιό), ενώ είχε μπει και αυτός στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, είπε, προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα και τότε –κατά την περιγραφή που έδωσε– του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στον βυθό, σε βάθος έξι μέτρων.

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί δεν βούτηξε για να σώσει το παιδί, επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα ότι έχει άσθμα.

Αλλά και αφού η μικρή Αμέλια χάθηκε στον βυθό, κατά δήλωσή του δεν μπορούσε να ειδοποιήσει κάποιον, διότι δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, ενώ χρειάστηκε αρκετή ώρα για να βρει τελικά κάποιον και να ζητήσει βοήθεια.