Η εξόδιος ακολουθία, στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης | sooc
Επικαιρότητα

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Συγγενείς, φίλοι, συναθλητές, πολιτικοί συνοδοιπόροι και «αντίπαλοι» αλλά και απλός κόσμος βρέθηκε στη Νεάπολη, στη Θεσσαλονίκη, για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο
Protagon Team

Εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου να αποχαιρετήσουν τον Ολυμπιονίκη αλλά και πολιτικό Αλέξανδρο Νικολαΐδη που έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή μόλις στα 42 του χρόνια, κτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο σπουδαίος αθλητής συγκίνησε τους πάντες με το συγκλονιστικό μήνυμα που έγραψε ο ίδιος και που αναρτήθηκε μετά τον θάνατό του.

Κόσμος περιμένει έξω από την εκκλησία
Στεφάνι έστειλε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η κηδεία του ξεκίνησε στις 16:00 αλλά ο κόσμος άρχισε να συρρέει πολύ πριν από τις 15:00 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη, όπου η σορός εκτέθηκε προς αποχαιρετισμό, για να ακολουθήσουν η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια Φιλύρου.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του, Δώρα, οι γονείς του, Γιώργος και Σούλα και τα αδέλφια του, Ανέστης και Μαρία.

Ο πρωταθλητής του τάε κβον ντο Μιχάλης Μουρούτσος συγκίνησε μεταφέροντας τα μετάλλια του καλού του φίλου

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ επειδή υπηρετούσε στο σώμα της Πυροσβεστικής υπήρξε άγημα που του απέδωσε τιμές.

Το φέρετρο του ολυμπιονίκη περνά μπροστά από το άγημα του Πυροσβεστικού Σώματος

«Είδα τις τελευταίες του ανάσες, ήταν πολύ δυνατό παιδί, είμαι πολύ κοντός για να πω πράγματα για έναν τέτοιο ψηλό. Είχε διαύγεια μέχρι και την τελευταία στιγμή» είπε συγκινημένος ο θείος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Παρών στην κηδεία του ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας