197
| InTime News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πλεύρης: Οι ασθενείς με διαβήτη θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα από τον ΕΟΠΥΥ

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 18:36
|InTime News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πλεύρης: Οι ασθενείς με διαβήτη θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα από τον ΕΟΠΥΥ

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 18:36

«Οι ασθενείς διαβήτη δεν χρειάζεται να ανησυχούν, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα από τον ΕΟΠΥΥ και χωρίς συμμετοχή στην πρόσβαση τους στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τον διαβήτη», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για τα αναλώσιμα ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

«Προκαλώ τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό να υποβάλει την ερώτηση που προανήγγειλε ως επίκαιρη για να του απαντήσω μέσα στη Βουλή πώς διασφαλιζονται τα συμφέροντα των ασθενών και ποιας συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρίας τα συμφέροντα θίγονται», πρόσθεσε ο υπουργός.

Την Πέμπτη, ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «αυθαίρετη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη απόφαση του ο ΕΟΠΥΥ» η οποία «βάζει εμπόδια στην πρόσβαση χιλιάδων ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα (αντλίες ινσουλίνης σε συνδυασμό με αισθητήρες συνεχούς καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης), που εξασφαλίζουν καλή ρύθμιση, μείωση επιπλοκών και ποιότητα ζωής».

Ο κ. Ξανθός είχε προαναγγείλει την κατάθεση ερώτησης βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Υγείας την Παρασκευή, με αίτημα την επανεξέταση της προαναφερθείσας απόφασης, κάνοντας λόγο για ζήτημα «σεβασμού του δικαιώματος των διαβητικών στην καλύτερη δυνατή φροντίδα» και «θέμα ασφάλειας και αξιοπρέπειας των ασθενών και των οικογενειών τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...