Ο βασιλικός πιγκουίνος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος πιγκουίνου και φτάνει σε ύψος το ένα μέτρο | Wikipedia
Επικαιρότητα

Πιγκουίνος-«εξερευνητής» βρέθηκε από την Ανταρκτική στη Νότια Αφρική

Διένυσε μια απόσταση 1.900 χιλιομέτρων, κάτι που αποτελεί μυστήριο ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 9χλμ/ώρα
Protagon Team

Ενας απίθανος βασιλικός πιγκουίνος πραγματοποίησε τεράστιο ταξίδι 1.900 χιλιομέτρων και βρέθηκε από την παγωμένη Ανταρκτική σε παραλία της Νότιας Αφρικής! Οι αρμόδιες Αρχές για την προστασία των ζώων, αναγκάστηκαν να απομακρύνουν με συνοπτικές διαδικασίες τον αξιαγάπητο πιγκουίνο από την ακτή καθώς έπεσε γρήγορα θύμα των αδιάκριτων… «παπαράτσι»!

Βλέπετε, μόλις έμαθαν τα νέα, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι πραγματοποίησαν «απόβαση» στην περιοχή προκειμένου να φωτογραφηθούν με τον πιγκουίνο.

Το πουλί, ύψους ενός μέτρου, μεταφέρθηκε από την παραλία Μπάφελς Μπέι στο καταφύγιο ζώων του Κέιπ Πόιντ. Παρά το γεγονός ότι ο πιγκουίνος δεν είχε έρθει ποτέ ξανά σε επαφή με ανθρώπους, ήταν εξαιρετικά φιλικός και «συνεργάσιμος».

Ο πιγκουίνος-«εξερευνητής»! (Twitter)

Σύντομα όμως τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή και έτσι οι υπεύθυνοι του πάρκου αναγκάστηκαν να μεταφέρουν (ξανά) τον πιγκουίνο σε μια κρυφή τοποθεσία.

«Οι πιγκουίνοι είναι πολύ κοινωνικά ζώα. Ετσι, όταν ήρθε κόσμος για να τον δει από κοντά εκείνος έτρεχε προς το μέρος του πλήθους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα», δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο κτηνίατρος Ντέιβιντ Ρόμπερτς.

Το συγκεκριμένο είδος πιγκουίνου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο. Το πώς το πουλί κατάφερε να κολυμπήσει μια τόσο μεγάλη απόσταση αποτελεί μυστήριο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 9χλμ/ώρα.

«Είναι πολύ καλά τώρα και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσει να κολυμπήσει ως την Ανταρκτική, το σπίτι του», είπε κλείνοντας ο κύριος Ρόμπερτς.