Το Ζέπελιν περιμένει τους σκιέρ να κατέβουν την πλαγια | Mirja Geh
Επικαιρότητα

Πήγαν για ελεύθερο σκι με Ζέπελιν!

Μετά από μία κατάβαση 50 μέτρων με σχοινί από το Ζέπελιν στην κορυφή Κλάινερ Βαλκάστιελ των 2233 μέτρων, αυτό που στην αρχή έμοιαζε άπιαστο όνειρο για τους τρεις σκιέρ, έγινε πραγματικότητα.
Protagon Team

Ένα γιγάντιο Zeppelin κρέμεται πάνω από τις Άλπεις, εικόνα εισβολής ενός διαστημόπλοιου από κάποιον άλλο πλανήτη. Αλλά οι σκιέρ Στέφαν Αγκερ, Αντρέας Γκουμπενμπέργκερ και Φάμπιαν Λεντς, έρχονται εν ειρήνη. O στόχος τους; Να κάνουν Zeppelin-ski (σκι με αερόπλοιο). «Είδαμε έναν Ζέπελιν να πετά στον ουρανό στη Γερμανία και είπαμε να το δοκιμάσουμε», δήλωσε ο Αγκερ.

Δύο χρόνια αργότερα και μετά από μία κατάβαση 50 μέτρων με σχοινί από το Ζέπελιν στην κορυφή Κλάινερ Βαλκάστιελ των 2233 μέτρων πάνω από τα αυστριακά βουνά, αυτό που στην αρχή έμοιαζε άπιαστο όνειρο για τους τρεις σκιέρ, έγινε πραγματικότητα.

Το Ζέπελιν στην συγκεκριμένη περίπτωση αντικατέστησε τα λιφτ και μετέφερε τους τρεις σκιέρ στην κορυφή (Mirja Geh)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιχείρησε να κάνει σκι σε αυτές τις πλαγιές. «Ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε ποτέ. Το σκι, το οποίο είναι συνήθως το πιο δύσκολο, ήταν το πιο εύκολο κομμάτι αυτή τη φορά, ίσως το 20% της πρόκλησης, ενώ το υπόλοιπο 80% ήταν η εξασφάλιση της άδειας, των νομικών δικαιωμάτων και η ίδια η πτήση», δήλωσε ο Αγκερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα οργανώνει κάποια επικίνδυνη αποστολή. Πριν από λίγα χρόνια στο Πακιστάν, η τριάδα των σκιέρ κατέκτησε μια κορυφή 6.000 μέτρων, φτάνοντας τότε με αερόστατο.

Ο Λεντς από την πλευρά του στάθηκε στην εμπειρία της πτήσης: «Το αερόστατο είναι πραγματικά φοβερό γιατί είναι σχεδόν αθόρυβο. Αλλά το Ζέπελιν είναι εξωπραγματικό! Ακόμα και το να κάθεσαι μέσα – είναι μια τόσο μικρή καμπίνα. Κοιτάζει κανείς έξω από το παράθυρο και βλέπει τον τεράστιο έλικα που το κρατάει στον αέρα.»

Οι τρεις σκιέρ μετά την επικίνδυνη αποστολή που έφεραν εις πέρας με επιτυχία (Daniel Hug)

Η εμπειρία του να πετάξει κάποιος με Ζέπελιν είναι σίγουρα μοναδική. Όπως και το να κατακτά κανείς μια κορυφή. Αλλά το ελεύθερο σκι εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Πόσο μάλλον το να ταξιδεύει κανείς στην βουνοπλαγιά με αερόπλοιο. Εσείς θα το δοκιμάζατε;