Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων | Pierrakakis/Twitter
Επικαιρότητα

Πιερρακάκης: Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Καστοριά ότι η χώρα πρέπει να βγει από τον εθνικό εξαιρετισμό που έχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με τα μη κρατικά ιδρύματα αλλά και ότι στρατηγικός στόχος παραμένει η δημόσια εκπαίδευση
Protagon Team

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων μετά το πέρας της Συνόδου των Πρυτάνεων, που διεξήχθη στην Καστοριά την Παρασκευή.

Πρόσθεσε, δε, ότι η χώρα μας πρέπει να βγει από έναν εθνικό εξαιρετισμό που έχει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια. «Αυτό πάμε να λύσουμε και τίποτα παραπάνω» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης υπογραμμίζοντας ότι «στρατηγικός μας στόχος είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Σημείωσε ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μεγαλύτερη εξειδίκευση στην πρότασή μας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια» και εξήγησε ότι «το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και η αναβάθμισή του είναι ο απόλυτος στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο κινούμε τον διάλογο με όλα τα πανεπιστήμια, με όλες τις πρυτανικές αρχές».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα, όπως η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, θα αντιμετωπιστούν με τον διάλογο.

Η ατζέντα της Συνόδου συμπεριέλαβε πολλά ακόμα θέματα όπως οι διεθνείς συμμαχίες – συνεργασίες και ο σχεδιασμός ανταγωνιστικών αγγλόφωνων προγραμμάτων στα πανεπιστήμια, η ορατότητά τους στον διεθνή ανταγωνισμό καθώς και η ανέλιξη τους στις διεθνείς λίστες κατάταξης.