| INTIMEnews
Επικαιρότητα

Πιερρακάκης: Δημοψήφισμα πολιτικής σταθερότητας οι εκλογές της 21ης Μαΐου

«Προσχηματική η διαφωνία» Τσίπρα για την τροπολογία-φραγμό σε Κασιδιάρη. «Ουδέποτε απέδωσε σταθερότητα, δημιουργεί πολιτικό ρίσκο», το σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την απλή αναλογική. Ψηφιοποιημένη στο μεγαλύτερο μέρος της η εκλογική διαδικασία, μέχρι τις 21.00 το 80% των αποτελεσμάτων
Protagon Team

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα γίνουν γνωστά τα εκλογικά αποτελέσματα το βράδυ της 21ης Μαΐου, χάρη στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας, ενώ ακόμη και στη «μάχη» του σταυρού, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα θα υπάρχει η εικόνα για το ποιοι υποψήφιοι βουλευτές εκλέγονται.

Οπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Μ. Τετάρτης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, «πρόκειται για μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2019 και εφαρμόστηκε σε ένα ποσοστό περίπου 30%.

»Ετσι φέτος, μία ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, γύρω στις 20.00 θα έχουμε το 25% των εκλογικών αποτελεσμάτων και περίπου στις 21.00 το 80% του εκλογικού αποτελέσματος.

»Πολύ γρήγορα θα έχουμε και τη σταυροδοσία, καθώς θα ξέρουμε ποιοι εκλέγονται γύρω στις 23:30 -00.00».

Οσο για το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι «στις 21 Μαΐου θα έχουμε ένα δημοψήφισμα πολιτικής σταθερότητας για τη χώρα», ενώ για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης -και κατ’ επέκταση μη προσφυγής σε δεύτερες κάλπες τον Ιούλιο- απάντησε λέγοντας:

«Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ (για το «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης» του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη). Εμείς οι βουλευτές της ΝΔ δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε άλλον Πρωθυπουργό πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης χαρακτήρισε «προσχηματική» τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβερνητική τροπολογία για το «μπλόκο» σε κόμματα τύπου Κασιδιάρη και σε άλλη ερώτηση για την απλή αναλογική, σημείωσε ότι «δημιουργεί πολιτικό ρίσκο και ποτέ δεν απέδωσε σταθερότητα όποτε εφαρμόστηκε».