Από τη Βουλή στη δικαστική αίθουσα η σκληρή αντιπαράθεση Αδωνι Γεωργιάδη - Παύλου Πολάκη | INTIMEnews/ φωτ. αρχείου
Επικαιρότητα

Πιάστηκαν στα χέρια στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ – διαξιφισμοί Πολάκη-Γεωργιάδη

Οι διάλογοι στο επεισόδιο με το οποίο κορυφώθηκε το κλίμα έντασης στο οποίο έγινε η κατάθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Protagon Team

Επεισοδιακή ήταν η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, όπου την Τετάρτη κατέθετε ως μάρτυρας κατηγορίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Η διαδικασία διεξήχθη εν μέσω έντασης και διαξιφισμών μεταξύ των δύο πολιτικών – ένταση που κορυφώθηκε λίγο πριν διακοπεί η συνεδρίαση, όταν ο κ. Πολάκης δεν απάντησε σε ερώτηση που του είχε υποβληθεί και ο κ.Γεωργιάδης διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας «τι διαδικασία είναι αυτή;».

Στην παρέμβαση του υπουργού Υγείας αντέδρασε ο δικηγόρος του Παύλου Πολάκη, Γιάννης Απατσίδης που βρισκόταν στο ακροατήριο, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με μέλος της φρουράς του υπουργού.

Οι διάλογοι στο επεισόδιο

Αδ. Γεωργιάδης Τι διαδικασία είναι αυτή;
Γ.Απατσίδης: Γιατί παρεμβαίνετε; Περάστε έξω!
Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν το έχω ξαναδεί αυτό! Μάρτυρας να σηκώνει τηλέφωνο ενώ καταθέτει; Κι εγώ έχω πολλές εργασίες. Παρακαλώ πολύ υπολογίστε ότι έχω κι εγώ εργασίες! Λες και οι άλλοι δεν έχουμε εργασίες! Όλα έχουν κάποια όρια!»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου (ο δικηγόρος του Παύλου Πολάκη και ο αστυνομικός του υπουργού) πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε να τους χωρίσουν μέλη του ακροατηρίου και αστυνομικοί.

Οι τόνοι είχαν ανέβει από νωρίς όταν ο Παύλος Πολάκης ρώτησε εάν επιτρέπεται να παρίσταται στην αίθουσα ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Θέλετε να διευθύνετε και το δικαστήριο;» διαμαρτυρήθηκε  ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ο πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την παρουσία του υπουργού  στην αίθουσα.

Οσο για το επεισόδιο και την αφορμή του, ο υπουργός Υγείας επανήλθε μέσω Χ:

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο πολιτευτής της ΝΔ Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του και συνεργάτης του κ.Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικατερίνη Πολύζου.

Στη δίκη έχει καταθέσει ήδη ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ο Παύλος Πολάκης κλήθηκε να καταθέσει μέσω αιτήματος που κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών για λογαριασμό του, ο κ. Απατσίδης, το οποίο έγινε δεκτό καθώς ο πρώην υπουργός είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση.

Το δικαστήριο διέκοψε για 13 Μαρτίου.