Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα | ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επικαιρότητα

Πέτσας για κορονοϊό: Αν αυτή τη φορά χαλαρώσουμε, δεν θα είναι καλοκαίρι

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί και δεν θα πρέπει να αυξηθεί σε καμία περίπτωση, καθώς ο συνδυασμός κορονοϊού, γρίπης και άλλων εποχικών ιώσεων θα πιέσει το σύστημα Υγείας, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Protagon Team

Καθώς ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων από κορονοϊό έχει σταθεροποιηθεί και δείχνει καθοδικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επέστησε την προσοχή των πολιτών και ζήτησε να μη χαλαρώσουν, καθώς το σύστημα Υγείας αναμένεται να λυγίσει και ο κίνδυνος να χάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα θα αυξηθεί.

«Τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται σταθεροποίηση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων, κάτι που δείχνει ότι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί και ότι τα μέτρα αποδίδουν, καθώς δεν παρατηρήθηκε η εκτόξευση των κρουσμάτων που ανέμεναν πολλοί για αυτήν την περίοδο. Ωστόσο, το επόμενο διάστημα παραμένει κρίσιμο για δύο λόγους», είπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρώτος, όπως εξήγησε, είναι το άνοιγμα των σχολείων. «Αν τηρήσουμε τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί και έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, όλα θα πάνε καλά. Αν αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από θεωρίες συνωμοσίας, θα το πληρώσουμε. Πρώτα τα παιδιά μας, μετά η οικογένειά μας και μετά η κοινωνία μας».

Ο δεύτερος λόγος είναι ο εφησυχασμός. Με δεδομένο ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων σταθεροποιήθηκε και με την πεποίθηση ότι το άνοιγμα των σχολείων θα εξελιχθεί ομαλά, ο κίνδυνος του εφησυχασμού ελλοχεύει.

«Δεν πρέπει να του δώσουμε χώρο. Η σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων δεν πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε ξανά. Γιατί αυτή τη φορά δεν θα είναι καλοκαίρι. Θα συμπέσει μία χαλάρωση με αύξηση των κρουσμάτων και με εποχικές ιώσεις, και ειδικά με αυτήν της γρίπης, και τότε θα πιεστεί το σύστημα Υγείας και θα αυξηθεί ο κίνδυνος για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ειδικά τα πιο ευάλωτα. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό», κατέληξε ο κ. Πέτσας.