Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος | SOOC
Επικαιρότητα

Πέτσας: Φέτος δεν θα ψήσουμε για Πάσχα στο χωριό και τις αυλές μας

Ας μην ετοιμάζονται κάποιοι για πασχαλινές εξόδους και γλέντια, το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Κάλεσμα στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου
Protagon Team

Μήνυμα-προειδοποίηση προς τυχόν επίδοξους εκδρομείς την περίοδο του Πάσχα, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Φέτος», ανέφερε χαρακτηριστικά,«δεν θα ψήσουμε το Πάσχα στο χωριό. Θα το γιορτάσουμε σπίτι».

«Καθημερινότητα είναι και η θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις μας. Καθώς πλησιάζουμε το Πάσχα, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος είναι αλλιώς. Δεν είναι όπως κάθε χρόνο», σημείωσε στη σχετική του αναφορά του ο κ. Πέτσας για να συμπληρώσει:

«Γιατί φέτος:

– δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό,

– δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας,

– δεν θα επισκεφθούμε τις εκκλησιές μας.

Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε».

«Εχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια, αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε», γι’ αυτό και «μένουμε σπίτι», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Σε συνέχεια εξάλλου της σχετικής έκκλησης του Πρωθυπουργού (εδώ) προς βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους στη μάχη κατά του κορονοϊού, ο κ. Πέτσας κάλεσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Τα ποσά αυτά», διευκρίνισε, «θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον κορονοϊό». Γιατί, «όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Και ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κλείνοντας, ο Στέλιος Πέτσας δεν παρέλειψε να εκφράσει εκ μέρους της κυβέρνησης τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.