Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάνω στη μέση, στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου | ΣΚΑΪ
Επικαιρότητα

Πέτσας: «Δεν θα ανακοινωθούν σήμερα νέα μέτρα» – Παράθυρο για διεύρυνση του ωραρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το ωράριο των καταστημάτων εστίασης ως τη 1 π.μ., ενώ επισήμανε ότι τα πολλά μέτρα κουράζουν τους πολίτες
Protagon Team

Κατηγορηματικά απέκλεισε την ανακοίνωση νέων μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος άφησε μάλιστα ανοιχτό παράθυρο για μικρή παράταση του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης, καθώς όπως φαίνεται το κλείσιμο τα μεσάνυχτα δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα απ’ όσα έλυσε: Ο κόσμος φεύγει από τα μπαρ και γεμίζει τις πλατείες.

Σε δηλώσεις την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά, ενώ πρόσθεσε ότι «το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ».

Οπως είπε -και για αυτό επικαλέστηκε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. «Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας», είπε ακόμη.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας ενώ επισήμανε ότι «μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα».

Στην Ελλάδα έχουμε αύξηση κρουσμάτων, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, είπε ακόμη, αλλά επισήμανε ότι παραμένει σταθερη. «Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τον Σταύρο Κοντονή και τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι δηλώσεις του πρώην υπουργού «δεν ήταν έκπληξη, ούτε για μας ούτε για όσους δεν είναι λωτοφάγοι». Όπως είπε, αντί να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας για τα όσα δήλωσε ο κ. Κοντονής, «είδαμε εσωκομματικά μαχαιρώματα».

Σε ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν υπερψήφισε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι με αντισυνταγματικές και πρόχειρες τροπολογίες δε μπορεί να δοθεί μια λύση. Θα δούμε τι πρέπει να γίνει μετά την ανακοίνωση των ποινών και θα γίνουν τροποποιήσεις, επισήμανε.

Είπε ακόμη ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ότι μπορούσαν να «συνεργάζονται» όταν βόλευε, είπε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε «κανένα περιθώριο σε τέτοια ναζιστικά μορφώματα». Τέλος, τόνισε ότι για το μέλλον απαιτείται τροποποίηση, ωστόσο για τη δίκη αυτή που συγκλόνισε την Ελλάδα, δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα.