Ξεσπάθωσε ο βουλευτής Κιλκίς και εκ των θερμότερων υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη | Μega
Επικαιρότητα

Πέτρος Παππάς: Εκτροπή, καραγκιοζιλίκια, εξευτελισμός! Είναι δυνατόν να πάει ο Νίκος Παππάς ΔΕΘ;

Μη κανονικη η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγείται στην απαξίωση και τον εξευτελισμό, εκτίμησε ο βουλευτής Κιλκίς και πέρα από τη διαδικασία στην Κεντρική Επιτροπή, κατήγγειλε και το γεγονός ότι στη ΔΕΘ θα πάει αντί του εκλεγμένου από τη βάση, Στέφανου Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς που «δεν έχει εκλεγεί». «Δεν θα πάμε ειρηνικά στις εκλογές, δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει αντιβασιλεία», διαμηνύει για τη συνέχεια
Protagon Team

Εξαλλος τοσο με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κηρυχθεί έκπτωτος ο πρόεδρος Κασσελάκης, όσο και για το γεγονός ότι στην καθιερωμένη παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, θα τον αντικαταστήσει ο Νίκος Παππάς, ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εμφανίστηκε σε δηλώσεις στο Μega, ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος, ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς.

«Είναι μια εκτροπή αυτό που έγινε, μια κατάσταση που την βιώνουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενδεχομένως και στην Ευρώπη. Η προϋπόθεση επιβίωσης του κόμματος είναι να τεθεί η ατζέντα για το πώς θα μεταμορφωθεί το κόμμα σε μια κεντροαριστερή παράταξη. Δεν μπορεί το κόμμα να είναι όμηρος τάσεων, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνει κανονικό κόμμα με καταστατικές αλλαγές δεν πρόκειται να επιβιώσει», κατήγγειλε ο Πέτρος Παππάς και αποκάλεσε την όλη διαδικασία στην ΚΕ «καραγκιοζιλίκι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου:

«Πιστεύω ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Κασσελάκης μετά από τη βίαιη ανατροπή στην ΚΕ του Σαββατοκύριακου. Δεν υπάρχει πια χρόνος. Υπάρχει ένα τελεσίγραφο για το πότε πρέπει να γίνουν αυτές οι εσωκομματικές εκλογές. Είδα ότι προγραμματίστηκε μία ΚΕ σε δύο εβδομάδες. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο και πότε σκοπεύει η προσωρινή ηγεσία του κόμματος να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές. Νομίζω πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο, έως τις 15 Νοεμβρίου γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Μιλάω και εξ ονόματος μία οργισμένης βάσης, η οποία αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που αγωνιούν», είπε, για να συνεχίσει επί της διαδικασίας της ψηφοφορίας που έβγαλε νοκ άουτ τον Στέφανο Κασσελάκη:

« Θα έπρεπε να ψηφίσουν όλοι ανοιχτά, είναι αστείο η κλειστή ψηφοφορία για τη μομφή, εγώ δέχομαι από χθες εκατοντάδες μηνύματα από εξοργισμένη βάση. Δεν θα πάμε ειρηνικά, με ένταση θα πάμε στις εκλογές, δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει αντιβασιλεία και να πορεύεται επί μήνες. Αν κάποιοι έχουν στόχο να πάνε αργά το κόμμα στις εκλογές. Πρέπει να γίνουν γρήγορα».

«Υπάρχει μια κατάσταση που δεν είναι κανονική»,  επανέλαβε πολλές φορές ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος εστίασε στη συνέχεια τα «πυρά» του στον συνεπώνυμό του, Νίκο Παππά, που αποφασίστηκε να πάει στη ΔΕΘ αντί του έκπτωπου Στέφανου Κασσελάκη:

«Δεν μπορεί να εκπροσωπείται το κόμμα από κάποιον που δεν έχει εκλεγεί. Ανέτρεψαν τον εκλεγμένο αρχηγό του κόμματος από ένα απενομιμοποιημένο όργανο που θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται από ανθρώπους που έχουν έρθει από το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν έρχεται από την ανανεωτική Αριστερά. Πρέπει να γίνει κανονικό κόμμα, ο πρόεδρος να μπορεί να διαγράφει τους υβριστές του. Δεν μπορεί ο κ. Πολάκης να μην διαγράφεται όταν δεν ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ισότητα. Είναι ένα κόμμα μην κανονικό που οδηγείται στην απαξίωση και στον εξευτελισμό», κατέληξε ο βουλευτής Κιλκίς, φτιάχνοντας κλίμα για τη συνέχεια.