O Πέτρος ΦΙλιππίδης στην πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους έξω από το Εφετειο | YouTube
Επικαιρότητα

Πρώτες δηλώσεις Φιλιππίδη: Τον Νοέμβριο η δίκη του στο Εφετείο για τις δύο απόπειρες βιασμού

Στο πλευρό του στο δικαστήριο η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου. Παρούσες και οι δύο καταγγέλλουσες. Οι πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους
Protagon Team

Στο Εφετείο Αθηνών, συνοδεία της συζύγου του, Ελπίδας Νίνου, προσήλθε τη Δευτέρα ο καταδικασθείς σε κάθειρξη οκτώ ετών για δύο απόπειρες βιασμού, Πέτρος Φιλιππίδης, για τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και ένοχος για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του ηθοποιών.

Το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα της υπεράσπισης Φιλιππίδη για αναγνώριση δυο ελαφρυντικών αλλά του είχε χορηγήσει αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι την έφεση.

Παρούσες στο  Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, και οι δύο γυναίκες που κατήγγειλαν την απόπειρα βιασμού από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 11 Νοεμβρίου, καθώς έγινε δεκτό σχετικό αίτημα των συνηγόρων του καταδικασθέντος,  Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κικής Πακιρτζίδου. Το ίδιο είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας, κρίνοντας πως το κωλύμμα που προέβαλαν οι δύο συνήγοροι ήταν αιτιολογημένο.

Αντίθετα, ο συνήγορος προς υποστήριξης της κατηγορίας Χάρης Σαλούστρος ζήτησε από τι δικαστήριο να εξετάσει αίτημα διακοπής της δίκης και όχι αναβολής. «Θέλουμε να τελειώνουμε με τη δική κάθε φορά αναβιώνουν τραύματα» σημείωσε, μεταξύ άλλων. Τελικά όμως το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναβολή της δίκης για τον Νοέμβριο.

«Εγώ ήρθα να σας πω μία καλημέρα και θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση αυτή. Θα τα πούμε όλα. Ευχαριστώ πάρα πολύ», αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης εξερχόμενος του Εφετείου.