H Ράκελ Γουέλς το 1981, στην 38η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών | (Photo by Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)
Επικαιρότητα

Πέθανε στα 82 της χρόνια η αμερικανίδα ηθοποιός Ράκελ Γουέλς

Είχε συμπεριληφθεί πολλές φορές σε λίστες με τις πιο σέξι ηθοποιούς όλων των εποχών
Protagon Team

Ηταν μια πανέμορφη ηθοποιός, ένα sex symbol, μια κινηματογραφική έκρηξη θηλυκότητας σε μια εποχή που όμως η γυναίκα είχε χειραφετηθεί —ήταν αφίσα ακόμα και σε ταινίες, όπως στο οσκαρικό «The Shawshank Redemption» (Τελευταία Εξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ)· ήταν η Ράκελ Γουέλς. Αφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών και σιγά σιγά ο 20ος αιώνας μάς τελειώνει.

Τον θάνατό της, μετά από ασθένεια που την ταλαιπωρούσε, γνωστοποίησε η οικογένειά της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), χωρίς να παραθέσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Τζο-Ράκελ Τεχάδα, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στο Σικάγο στις 5 Σεπτεμβρίου 1940. Ο πατέρας της ήταν αεροναυπηγός από τη Βολιβία και η μητέρα της Αμερικανίδα.

Eπειρα από έναν σύντομο γάμο (1959-1962) με τον Τζέιμς Γουέλς, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, μετακόμισε στο Ντάλας, όπου εργάστηκε ως σερβιτόρα και μοντέλο.

Η Ράκελ Γουέλς ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών. Το 1963 μετακόμισε στο Λος Αντζελες, όπου συνάντησε τον παραγωγό Πάτρικ Κέρτις, ο οποίος την έπεισε να κρατήσει το επώνυμο Γουέλς για να κρύψει τη λατινοαμερικανική καταγωγή της προκειμένου να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ. Τέσσερα χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον Κέρτις, με τον οποίο χώρισε το 1972.

Τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο έγιναν σε μέτριες ταινίες, με πιο αξιοσημείωτη το «The Handyman», όπου εμφανίστηκε στο πλευρό του Ελβις Πρίσλεϊ. Το 1966 την επέλεξε η 20th Century Fox για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «The Fantastic Journey» του Ρίτσαρντ Φλάισερ, που απογείωσε την καριέρα της. Την ίδια χρονιά η εμφάνισή της ως γυναίκα των σπηλαίων στο «Eνα Εκατομμύριο Χρόνια π.Χ.» έκλεψε καρδιές. Η αφίσα της ταινίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ιστορία του κινηματογράφου.

H Ράκελ Γουέλς ως σέξι γυναίκα των σπηλαίων στην ταινία «Eνα Εκατομμύριο Χρόνια π.Χ.» (Βettmann/Getty Images/20th Century Fox)

«Ο κόσμος με έβλεπε ως σύμβολο του σεξ, αλλά στην πραγματικότητα ήμουν τότε μια χωρισμένη μητέρα με δυο μικρά παιδιά», έγραψε αργότερα στην αυτοβιογραφία της

Συνολικά πρωταγωνίστησε σε περίπου 65 ταινίες. Είχε βραβευθεί με Χρυσή Σφαίρα για τη συμμετοχή της στο φιλμ «Ο Ντ’ Αρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες» (1973).

Μετά τις αισθησιακές πόζες της στον φακό του Playboy το 1979, ο Χιου Χέφνερ παραδέχθηκε ότι «υπέκυψε» στην επιμονή της να μην ποζάρει ολόγυμνη.

To 1980 παντρεύτηκε τον παραγωγό Αντρέ Βάινφελντ και ο γάμος τους κράτησε μια δεκαετία. Ο τέταρτος και τελευταίος γάμος της ήταν με τον επιχειρηματία Ρίτσαρντ Πάλμερ (1999-2003).

Κατά διαστήματα, διάφορα περιοδικά τη συμπεριέλαβαν σε λίστες με τις πιο σέξι ηθοποιούς όλων των εποχών. Μεταξύ άλλων, είχε συμπεριληφθεί στην αντίστοιχη λίστα του περιοδικού Esquire, ενώ βρέθηκε στη θέση Νο 3 των 100 πιο σέξι σταρ του 20ού αιώνα, σύμφωνα με το Playboy.