O Αντρέ Μπράουερ ως αρχηγός Χολτ στην αστυνομική σειρά «Brooklyn -ine Nine» | NBCUniversal
Επικαιρότητα

Πέθανε στα 61 του ο δημοφιλής αμερικανός ηθοποιός Αντρέ Μπράουερ

Μολονότι είχε κάνει το ντεμπούτο του σε μια εμβληματική ταινία των 80s, το «Glory», έγινε διάσημος και ιδιαίτερα αγαπητός από τους ρόλους του στην τηλεόραση. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε «σύντομη ασθένεια»
Protagon Team

Ηταν ένας από τους πιο δημοφιλείς αμερικανούς ηθοποιούς της τηλεόρασης –μολονότι η καριέρα του στη μεγάλη οθόνη είχε ξεκινήσει νωρίτερα και με μια εμβληματική ταινία, το «Glory» του 1989: ο Αντρέ Μπράουερ (Andre Braugher), ευρύτερα γνωστός για τον ρόλο του στη σειρά «Homicide: Life on the Street» των 90s και πιο πρόσφατα ως αστυνόμος Ρέιμοντ Χολτ στην αστυνομική κωμωδία του Fox και του NBC «Brooklyn Nine-Nine», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 61 ετών.

Ο ατζέντης του είπε πως ο Μπράουερ έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα και έκανε λόγο για «σύντομη ασθένεια».

O Μπράουερ γεννήθηκε στο Σικάγο το 1962, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ προτού πάει στη φημισμένη Σχολή Θεάτρου Τζούλιαρντ. Σε ηλικία 27 ετών έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά, στο δράμα του αμερικανικού εμφυλίου «Glory – Ο δρόμος για τη δόξα», πλάι στον Ντένζελ Ουάσινγκτον, τον Μόργκαν Φρίμαν και τον Μάθιου Μπρόντερικ.

Πίσω από τον Φρίμαν και τον Ουάσινγκτον στο «Glory» του Εντουαρντ Ζουίκ (TriStar Pictures)

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι, ως ταπεινός εργάτης της βιομηχανίας του θεάματος, συνέχισε να παίρνει ρόλους σε ταινίες –έπαιξε, μεταξύ άλλων, στο «City of Angels» με τον Νίκολας Κέιτζ, και στο «Primal Fear» δίπλα στον Ρίτσαρντ Γκιρ– ήταν η τηλεόραση που τον έκανε διάσημο και ιδιαίτερα αγαπητό από τη δεκαετία του 1990 και έπειτα.

Με τον Ρίτσαρντ Γκιρ στο «Primal Fear» του Γκρέγκορι Χόμπλιτ (Paramount Pictures)
Με τον Νίκολας Κέιτζ στο «City of Angels» (Warner Bros)

O Μπράουερ ξεχώρισε για τον ρόλο του Φρανκ Πέμπλετον στη σειρά «Homicide: Life on the Street» –τιμήθηκε με Emmy το 1998– και ως αρχηγός Χολτ στην αστυνομική σειρά «Brooklyn Nine-Nine» που παιζόταν για οκτώ σεζόν από το 2013 έως το 2021, ενώ πήρε άλλο ένα Emmy το 2006 για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη μίνι σειρά «Thief». Συνολικά στην καριέρα του ήταν 11 φορές υποψήφιος για Emmy!

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, είχε επιλεγεί ως ο πρωταγωνιστής σε μια παραγωγή μυστηρίου του Netflix που διαδραματίζεται στον Λευκό Οίκο.

Ηταν παντρεμένος με την ηθοποιό Εϊμι Μπράμπσον, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα του «Homicide» με την οποία είχαν αποκτήσει τρεις γιους.