Ο ιδιαίτερα αγαπητός ερμηνευτής σε συναυλία του το 2000 | ΑΠΕ ΜΠΕ / ΜΑΚΡΙΔΗΣ Π.
Επικαιρότητα

Πέθανε στα 70 του ο Βασίλης Καρράς

Το τελευταίο διάστημα ο λαϊκός τραγουδιστής έδινε μάχη με τον καρκίνο
Protagon Team

Την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 70 χρόνων, άφησε την Κυριακή, Παραμονή των Χριστουγέννων, ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Βασίλης Καρράς εξέπνευσε το απόγευμα στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύονταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.

Κατ’ άλλες πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες η υγεία του είχε επιβαρυνθεί περαιτέρω, μετά από μόλυνση από κορονοϊό.

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης) γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Ηταν ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του και με την μπάσα φωνή του άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον χώρο. Είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.

Οταν ήταν 10 χρόνων η οικογένειά του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 ετών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας», στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων – η δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργαστεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Αρκετοί δίσκοι του έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή. που σημείωσε πωλήσεις άνω των 180.000 αντιτύπων.

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Δημήτρης Ρακιντζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος κ.ά.

Ντουέτα είχε ηχογραφήσεις με πολλούς συναδέλφους του, όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Αντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Ελλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης και ο Γιώργος Κακοσαίος. Με τους περισσότερους από αυτούς είχε συνεργαστεί και σε νυχτερινά προγράμματα.

Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς άλλους ερμηνευτές.

(Με πληροφορίες από wikipedia.org και ΑΠΕ ΜΠΕ)