| ΑΠΕ/ΑΠΕ/ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
Επικαιρότητα

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Θεόδωρος Μπεχράκης

Το 1968 είχε συλληφθεί και φυλακιστεί για την αντιδικτατορική του δράση. Ηταν 81 ετών. Συλλυπητήρια από τον Πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία
Protagon Team

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Μπεχράκης.

Ο Θεόδωρος Μπεχράκης, με καταγωγή από τη Μάνη, γεννήθηκε το 1943. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 1968 συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση και φυλακίστηκε. Το 1974, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2002 και του 2006 και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στις δύο θητείες του. Από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2006 διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων.

Υπήρξε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπηρέτησε το κόμμα  ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, με αρμοδιότητα την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό (1990-1993).

Συλλυπητήρια μηνύματα

Συλλυπητήρια για τον θάνατο το Θεόδωρου Μπεχράκη εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όλη η διαδρομή του στα κοινά χαρακτηρίστηκε από θάρρος και οξυδέρκεια, κυρίως, όμως, από ακλόνητη πίστη στις δημοκρατικές αξίες, ενώ ανεκτίμητη υπήρξε και η προσφορά του στην παράταξή της ΝΔ».

Στην συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται: «Ο Θεόδωρος Μπεχράκης υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας μαχητής της Παράταξης, που ξεχώρισε για το ήθος, τη συνέπεια και την αγωνιστικότητα του. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε».

Τη θλίψη της εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ανέφερε ότι ο Θεόδωρος Μπεχράκης ήταν για την ίδια πάντα ένα στήριγμα.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Αθηναίων.

Στα μέσα Φεβρουαρίου είχε φύγει από τη ζωή ο αδελφός (ένας εκ των τριών) του Θεόδωρου, Διονύσης Μπεχράκης ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΚΕ, ενώ διετέλεσε βουλευτής Β’ Αθηνών από το 1989 έως το 1993.