513
Ο Κώστας Τζιδημόπουλος με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Πέθανε ξαφνικά στα 67 του ο προπονητής του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 12:24
Ο Κώστας Τζιδημόπουλος με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Πέθανε ξαφνικά στα 67 του ο προπονητής του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 12:24

Λίγους μήνες μετά τον τραγικό θάνατο του Ολυμπιονίκη και αν. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Νικολαΐδη, θλίψη προκαλεί η είδηση ότι και ο προπονητής του, Κώστας Τζιδημόπουλος, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Οπως ανακοίνωσε η οικογένεια του Νικολαΐδη στον σχετικό λογαριασμό στο Instagram, o Κώστας Τζιδημόπουλος πέθανε «ξαφνικά και άδικα».

Από την πλευρά της η Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο ανέφερε μεταξύ άλλων σε μια συγκινητική ανακοίνωση για τον προπονητή των επιτυχιών:

«Ησουν για τους περισσότερους από εμάς, ο δάσκαλός μας. Ο άνθρωπος που μας δίδαξες τις αξίες του αθλητισμού. Τις αξίες του Ολυμπιακού ταε κβον ντο».

Ο Κώστας Τζιδημόπουλος γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1955.

Ήταν ο προπονητής όλων των ολυμπιακών μεταλλίων του ελληνικού Ταε Κβον Ντο καθώς διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής από το 1995 και έμεινε ως τεχνικός σύμβουλος μέχρι σήμερα. Προπονούσε τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Νικολαΐδη από το 1996 έως το 2012, τα χρόνια των μεταλλίων.

«Η οικογένειά μας σε τόσο μικρό διάστημα αποχαιρετά με οδύνη και τον προπονητή του, τον Κώστα Τζιδημόπουλο, ξαφνικά και άδικα. Εναν γλυκό, δοτικό και χαμογελαστό άνθρωπο με καρδιά μικρού παιδιού. Κίνησε να βρει εκεί ψηλά τον “γιο” του, να προπονηθούν ξανά, να κάνουν πλάκες και να γελάσουν.

Αντίο τσιφ, να προσέχεις τον άνθρωπό μας. Βιάστηκες να φύγεις, μόνο και μόνο για να τον ανταμώσεις νωρίτερα…», ανέφερε το μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό που ακόμα διατηρείται στο όνομα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στο Instagram.

H ανακοίνωση της Ομοσπονδίας του Τάε Κβον Ντο:

«Βιάστηκες Κώστα Τζιδημόπουλε να συναντήσεις το αγαπημένο σου βαφτιστήρι, τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, στη γειτονιά των αγγέλων. Γιατί πώς αλλιώς να δικαιολογήσουμε ότι έφυγες τόσο νωρίς. Τόσο πρόωρα από κοντά μας. Από την οικογένειά σου. Τα παιδιά σου. Από τους μαθητές σου. Γιατί, εσύ, ήσουν για τους περισσότερους από εμάς, ο δάσκαλός μας. Ο άνθρωπος που μας δίδαξες τις αξίες του αθλητισμού. Τις αξίες του Ολυμπιακού Ταεκβοντό. Και μας έδειξες τον δρόμο, τον οποίο ακολουθούμε μέχρι σήμερα στο άθλημα που υπηρέτησες όχι απλά με αγάπη, αλλά με λατρεία.

Γιατί όσοι δεν το γνωρίζουν, ήσουν αυτός που μεγάλωσε μια γενιά αθλητών και μετέπειτα προπονητών, οι οποίοι αν μη τι άλλο σου οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ. Δεν ξέρουμε εάν πρόλαβαν να στο πουν όλοι, όμως εμείς, ως Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, στο δείχναμε έμπρακτα και σε κάθε ευκαιρία.

Ήσουν ένας μύθος και έτσι θα σε θυμόμαστε. Για πάντα. Δίπλα στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές από το 1995 όταν και ανέλαβες ομοσπονδιακός προπονητής. Ήσουν παρών σε όλες τις μεγάλες αθλητικές στιγμές του Ολυμπιακού Ταεκβοντό. Το 2000 στο Σίδνεϊ, το 2004 στην Αθήνα, το 2008 στο Πεκίνο. Ήσουν πάντα εκεί. Δίπλα στον αγαπημένο σου Αλέξανδρο. Δίπλα σε όλα τα παιδιά της εθνικής ομάδας. Πανηγύριζες σαν μικρό παιδί τα μετάλλια και τις διακρίσεις. Θύμωνες όταν έβλεπες την αδικία, αλλά ποτέ δεν έχανες το χιούμορ σου. Ήσουν αυθεντικός κάτι που στο αναγνώριζαν φίλοι και αντίπαλοι.

Σε αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής. Αφήνεις πίσω σου μια υπέροχη οικογένεια. Όχι μόνο τη σύζυγό σου Βέτα και τα δύο σου παιδιά Ευαγγελία και Ειρήνη, αλλά και την άλλη σου οικογένεια. Όλους εμάς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News