Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Περίεργη υπόθεση αρπαγής στην Ανάβυσσο: Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών – τραυματίστηκε αστυνομικός

Παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, συνελήφθη στους Αμπελόκηπους 25χρονος αλλοδαπός. Ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει τραυματίζοντας ελαφρά με το ΙΧ που οδηγούσε, έναν από τους αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης
Protagon Team

Κινηματογραφική αρπαγή και ληστεία με θύμα έναν 29χρονο προγραμματιστή σημειώθηκε στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες τον ακινητοποίησαν στα Καλύβια και αφού τον υποχρέωσαν με χρήση σωματικής βίας να εκτελέσει μεταφορές κρυπτονομισμάτων μέσω του κινητού του, τον παράτησαν δεμένο μέσα σε ΙΧ σε απομονωμένο σημείο.

Για την υπόθεση έχει γίνει ήδη μία σύλληψη. Πρόκειται για 25χρονο αλλοδαπό που συνελήφθη έξω από το γραφείο του θύματος παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομιας, ο 25χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στην περιοχή των Αμπελοκήπων από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης (Ομάδα Ζ) και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για αρπαγή, εκβίαση, ληστεία και κλοπή κατά συναυτουργία και αντίσταση.

Την προηγούμενη ημέρα, ο κατηγορούμενος από κοινού με τουλάχιστον έναν συνεργό του, οποίος αναζητείται, κινούμενοι με αυτοκίνητο προσέγγισαν τον 29χρονο προγραμματιστή στα Καλύβια Θορικού, τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν με χειροπέδες.

Στη συνέχεια τον επιβίβασαν στο αυτοκίνητο του και κινήθηκαν σε δασώδη περιοχή, όπου με χρήση σωματικής βίας του απέσπασαν δύο κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλι, κλειδιά και κάρτες τραπέζης.

Αφού απέκτησαν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του κινητού του, πραγματοποίησαν μεταφορές κρυπτονομισμάτων, ύψους 3.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, εγκατέλειψαν δεμένο τον 29χρονο, εντός του αυτοκινήτου του σε απομονωμένη περιοχή και διέφυγαν.

Εκείνος ωστόσο κατάφερε να λυθεί και μέσω συγγενικού του προσώπου ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για επικειμένη διάρρηξη που θα πραγματοποιούσαν οι δράστες στον χώρο του γραφείου του στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Επειτα από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου της Αμεσης Δράσης, αστυνομικοί της Ομάδας Ζ  εντόπισαν τον 25χρονο αλλοδαπό να εξέρχεται από την πολυκατοικία όπου βρίσκονταν το γραφείο  του 29χρονου.

Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στην περιοχή επίσης εντοπίστηκε ΙΧ ο οδηγός του οποίου, όταν κλήθηκε για έλεγχο, έβαλε μπροστά και χτύπησε έναν εκ των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.