Αριστοτελία Πελώνη: «Η ΕΕ είναι ο ενιαίος αγοραστής εμβολίων, κανείς δεν παίρνει περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που του αναλογεί» | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Πελώνη: Οι μαζικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο

Πώς απάντησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για καθυστέρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα των εμβολίων
Protagon Team

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με στόχο μέχρι το καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί ένα 60% με 70% των πολιτών.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απέκρουσε εξάλλου τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για καθυστέρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα των εμβολίων.

«Η ΕΕ είναι ο ενιαίος αγοραστής», σημείωσε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ 100,3, «δεν εξαρτάται το ζήτημα από τα κράτη-μέλη, κανείς δεν παίρνει περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που του αναλογεί».

Ερωτηθείσα αν πρόκειται να ληφθούν «μέτρα Ασπρόπυργου» και σε άλλες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, η κυρία Πελώνη αρκέστηκε να πει ότι αναμένεται εντός της ημέρας η εισήγηση της επιτροπής.

Οσον αφορά τα παράπονα παραγόντων της Αυτοδιοίκησης περί καθυστέρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών να κάνουν ελέγχους στη Δυτική Αττική, να ενημερώσουν τους φορείς, αλλά και να λάβουν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος απάντησε ότι «εδώ και δυο εβδομάδες γίνονται προειδοποιήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές», επιμένοντας ότι την καλύτερη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε περιοχή την έχουν οι τοπικοί άρχοντες.