Οι θήτες της επίθεσης φαίνεται να βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους... | Pelop.gr
Επικαιρότητα

Πάτρα: Tον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά

Το θύμα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ρομά που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, δεν έχει υποβάλει μέχρι στιγμής μήνυση σε βάρος των δραστών. Τι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς
Protagon Team

Σκηνές που προκαλούν οργή και αποτροπιασμό διαδραματίστηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα.

Ενας Ρομά περίπου 35 ετών, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, έπεσε θύμα αγνώστων οι οποίοι τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Ολα ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου όταν ο άνδρας μπήκε σε επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα.

Εκεί, κάποιοι  άρχισαν να τον πειράζουν, γελώντας μαζί του. Μάλιστα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του pelop.gr, του πρότειναν να κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα, ενώ κάποιος άλλος του έβαλε φωτιά.

Το θύμα της επίθεσης έσβησε τη φωτιά και άρχισε να διαμαρτύρεται και να απειλεί με μηνύσεις, ενώ η παρέα προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.

Πώς περιέγραψε το περιστατικό ο 35χρονος

Το απίστευτο γεγονός καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.

Οι Αρχές αντόπισαν άμεσα τον δρόμο στον οποίο βρίσκεται η επιχείρηση αυτοκινήτων όπου έγινε το συμβάν. Πρόκειται για έναν κεντρικό δρόμο στον οποίο βρίσκονται πολλά συνεργεία αυτοκινήτων και άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.

Ακολούθως, ο 38χρονος βρέθηκε την Τρίτη ενώπιον των αστυνομικών για να καταθέσει για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφηκαν αρχικά, σημειώνοντας πως είχε καταναλώσει αλκοόλ. Προσέθεσε πως μόνος του γονάτισε.

Ομως, αν και ερωτήθηκε, δεν απάντησε στο ερώτημα ποιος του έβαλε φωτιά, «θέλοντας ίσως να καλύψει τους δράστες», παρατήρησε το τοπικό Μέσο.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή το βίντεο, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρίνισε τα ακόλουθα:

«Συνεπώς», κατέληξε η ανακοίνωση, «οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα Μέσα Ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».