Φωτογραφία Αρχείου | IntimeNews
Επικαιρότητα

Πάτρα: Διαψεύδουν οι ιατροδικαστές τα περί εγκληματικής ενέργειας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

H Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών διαψεύδει επίσημα το δημοσίευμα που έκανε το απόγευμα της Δευτέρας τον γύρο του Διαδικτύου και σημειώνει ότι η έρευνα για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών συνεχίζεται
Protagon Team

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για ανατροπή στον θάνατο της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία κορίτσια της ίδιας οικογένειας που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα, προχώρησε ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαος Καρακούκης.

Αρχικά η ιστοσελίδα Protothema.gr δημοσίευσε ρεπορτάζ που ανέφερε ότι η νεκροψία, η νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, εντόπισε αλλοίωση στο οστό της μύτης της Τζωρτζίνας που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες.

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι ο θάνατός του κοριτσιού «θεωρείται πλέον φόνος από τις Αρχές».

Λίγη ώρα αργότερα μετά τη δημοσίευση του άρθρου όμως, η Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών προχώρησε σε διάψευση των παραπάνω ισχυρισμών.

Όπως τονίζει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Νικόλαος Καρακούκης, οι πληροφορίες του ρεπορτάζ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.
Αθήνα 21/2/2022
Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας
Νικόλαος Γ. Καρακούκης
Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ