H εντυπωσιακή εικόνα του παγωμένου καναλιού με τους παγοδρόμους να απολαμβάνουν την ευκαιρία που τους δόθηκε για μερικές βόλτες | City of Amsterdam
Επικαιρότητα

Πατινάζ στα παγωμένα κανάλια του Αμστερνταμ [βίντεο]

Σε τεράστια πίστα πάγου μετατράπηκαν μερικά από τα γνωστότερα κανάλια της ολλανδικής πόλης εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και οι κάτοικοι δεν έχασαν την ευκαιρία φορώντας τα παγοπέδιλά τους
Protagon Team

Το πολικό ψύχος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, εκτός από προβλήματα, προκάλεσε και σπάνια φαινόμενα όπως το πάγωμα των καναλιών στην πόλη του Αμστερνταμ.

Παρά το κρύο όμως οι κάτοικοι της ολλανδικής πόλης δεν έχασαν την ευκαιρία, φόρεσαν τα παγοπέδιλά τους και βγήκαν για… μερικές φιγούρες στην αστική πίστα πάγου, κάνοντας βόλτες κατά μήκος των παγωμένων καναλιών. Άλλοι πάλι έστησαν μέχρι και υπαίθριους αγώνες χόκεϊ στο κέντρο του Αμστερνταμ, ενώ δεν έλειψε και επίδειξη υψηλής τεχνικής από μερικούς παγοδρόμους (δείτε τα βίντεο κάτω).

Σε κάποια σημεία πάντως, το πάχος του πάγου δεν ήταν αρκετό με αποτέλεσμα οι παγοδρόμοι να πέσουν στο παγωμένο νερό, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.