Κάθε χρόνο τα πασχαλινά βεγγαλικά προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς. Στιγμιότυπο από την καύση του Βαραββά στην Αργολίδα | ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Επικαιρότητα

Πατέρας και κόρη τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα, 7 ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά

Άλλο ένα Πάσχα με θύματα των πυροτεχνημάτων. Στην Καλαμάτα, πατέρας και κόρη τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοφολίδα. Μόνο το βράδυ της Ανάστασης επτά άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν από πυροτεχνήματα
Protagon Team

Ένας 64χρονος άνδρας και η 37χρονη κόρη του τραυματίστηκαν -ευτυχώς ελαφρά- όταν ναυτική φωοβολίδα έπεσε στην αυλή του σπιτιού τους στην Καλαμάτα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Και φέτος το Πάσχα, δεν έλειψαν όμως οι σοβαροί τραυματισμοί από πυροτεχνήματα. Μόνο το βράδυ της Ανάστασης, ακρωτηριάστηκαν 7 άτομα, ανάμεσά τους και ένα 15χρονο παιδί.

Στην Καλαμάτα, οι Αρχές συνέλαβαν έναν 58χρονο ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 58χρονος εκτόξευσε το απόγευμα της Κυριακής μία ναυτική φωτοβολίδα, μόλις 150 μέτρα από την αυλή ενός σπιτιού, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 64χρονο και την κόρη του.

Το Μεγάλο Σάββατο, αναφέρθηκαν επτά περιστατικά σοβαρού τραυματισμού από βεγγαλικά, εκ των οποίων τα πέντε στην Αττική.

Στα Χανιά, ένας έφηβος έχασε τρία δάχτυλα του χεριού του επειδή έσκασε κροτίδα πάνω του, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά Χανίων. Σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στην Ικαρία μεταφέρθηκε 35χρονος από τους Φούρνους που υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλου από κροτίδες.

Τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία έχει κατασχέσει περισσότερα από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου, ενώ έχουν συλληφθεί πάνω από 100 άτομα.