Ο Απόστολος Λύτρας στην πρώτη επαφή του με τους εκπροσώπους του Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Παρενέβη ο Αρειος Πάγος: Γιατί αφήσατε ελεύθερο τον Λύτρα;

Ζητείται πειθαρχικός έλεγχος για ανακρίτρια και εισαγγελέα μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους, παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος που του αποδόθηκε και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης, που καθ΄ ομολογία τέλεσε
Protagon Team

Την άμεση παρέμβαση της Πρόεδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκάλεσε η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου,  Ιωάννα Κλάπα, και η Εισαγγελέας , Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας στην υπόθεση. Λύτρα.

Οι κυρίες Κλάπα και Αδειλίνη ζητούν να ερευνηθεί εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος της ανακρίτριας και της εισαγγελέως που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους, παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος που του αποδόθηκε και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης, που καθ΄ ομολογία τέλεσε.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας καλούνται πλέον να αιτιολογήσουν την απόφασή τους με την οποία απέφυγε την προφυλάκιση ο γνωστός ποινικολόγος παρά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του και την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε σε βάρος του.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο Απόστολος Λύτρας ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, αντιμετωπίζοντας κακουργηματική κατηγορία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.

Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας τού επέβαλαν περιοριστικούς όρους –μεταξύ αυτών να μην πλησιάζει το θύμα– και τον άφησαν ελεύθερο.

Συγκεκριμένα, οι όροι που επιβλήθηκαν, είναι υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγό του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του, συνηγόρησαν στο να αφεθεί ελεύθερος. Σημειώνεται ότι και η πρώην σύζυγος του κ. Λύτρα τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, ενώ στο ακροατήριο, όταν έγινε η δίκη, η ίδια είχε ανακαλέσει.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω συγγνώμη για αυτό που συνέβη και από τη σύζυγό μου που υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου. Βρέθηκα σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο κ. Λύτρας στα τηλεοπτικά συνεργεία μετά την απολογία του.