Ο Πάνος Καμμένος στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Ντουμπάι, με τον Εμίρη του κρατιδίου -Στην Αθήνα οι ενέργειές του ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη | Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Επικαιρότητα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη «συμφωνία» Καμμένου

Η διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας ανετέθη στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Πώς αντέδρασε ο υπουργός Αμυνας
Protagon Team

Τη διενέργεια προκαταρκτικής  έρευνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες υπεγράφη η συμφωνία πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία (300.000 βλήματα τύπου 105 mm από τα αποθέματα του ελληνικού Στρατού), παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η εισαγγελική εντολή δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και η έρευνα ανετέθη στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Με την παραγγελία της, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να δρομολογηθούν τα δέοντα. Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Δημήτριου  διαβίβασε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς τα σχετικά δημοσιεύματα.

Αμεση ήταν αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ο οποίος, σε ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εισαγγελική παρέμβαση, καθώς όπως εκτιμά, με τον τρόπο αυτό θα σταματήσει «η σπέκουλα» των τελευταίων ημερών.