Το κατεστραμμένο Μάτι λίγες ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά | Intime
Επικαιρότητα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών για τις καταγγελίες περί συγκάλυψης στο Μάτι

Στην Εισαγγελία έχει καταθέσει και ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που ανέφερε όσα συνέβησαν και τις πιέσεις που δέχτηκε
Protagon Team

Τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για το περιεχόμενο του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος της «Καθημερινής» για το Μάτι διέταξε τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Παράλληλα, ο καταγγέλλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε και μήνυση στην Εισαγγελία, αναφέροντας όσα συνέβησαν και τις πιέσεις που δέχθηκε για να συγκαλύψει τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς.

Η εισαγγελική έρευνα ήδη ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο, αναφέρει η Ιωάννα Μάνδρου στη kathimerini.gr.

Εν τω μεταξύ, ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς (πρόκειται για αυτοδιοικητικούς παράγοντες και πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και άλλων φορέων) έχει ολοκληρώσει την ανάκριση και έχει στείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους, ξεκινώντας από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τη Δευτέρα η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, επέδωσε εξώδικό στην «Καθημερινή» για το δημοσίευμα. Οπως ισχυρίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο δημοσίευμα εμπεριέχονται συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της.