394
|

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την υπόθεση του βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Ας προσέχουμε πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 10:53

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την υπόθεση του βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Ας προσέχουμε πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 10:53

Σε μια συμβολική ενέργεια για τη βαρύτητα που αποδίδεται στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο έκανε την καταγγελία η 24χρονη.

«Πέντε μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχω δει ότι όταν η Αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της, την κάνει αποτελεσματικά και σε αυτά τα περιστατικά και σε άλλα», σημείωσε με νόημα ο υπουργός, για να προσθέσει σχετικά με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού:

«Ας προσέχουμε όλοι πώς μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας, όπως και τα κορίτσια μας, πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα, μία γυναίκα».

«Εμπιστεύομαι την Αστυνομία ότι κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα, οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται για όλους, όποιοι και αν είναι αυτοί», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την εν εξελίξει έρευνα.

Σε δηλώσεις του εξάλλου προσερχόμενος στο Α.Τ. Λευκού Πύργου για να συγχαρεί τους τέσσερις αστυνομικούς που απέτρεψαν γυναικοκτονία πριν από έναν μήνα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Επέλεξα να έρθω σε αυτό το αστυνομικό τμήμα γιατί εδώ υπάρχει το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που δέχονται ψυχική και σωματική βία, στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά. Και έχω έρθει πρώτα από όλα να επιβραβεύσω τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι πριν από περίπου ένα μήνα έσωσαν μια γυναίκα, της έσωσαν τη ζωή. Το είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω και ήρθα να το κάνω».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, επανέλαβε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης.

«Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

 «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», είπε ο κ. Συμεωνίδης.

Αν η τοξικολογική δείξει ότι η κοπέλα είχε ναρκωθεί, όπως είπε και ο δικηγόρος της, τότε θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο, φτάνοντας μέχρι και τα ισόβια για τους δράστες, ήταν η εκτίμησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...