| Aris Oikonomou/ SOOC
Επικαιρότητα

Παρέμβαση Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής

Ενα 24ωρο πριν από τις δεύτερες εσωκομματικές κάλπες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην πρωθυπουργός έκανε μια δημόσια δήλωση, η οποία μολονότι ουδέτερη έσπευσε να γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τον Χάρη Δούκα
Protagon Team

Παραμονή του β’ γύρου των εκλογών για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Γιώργος Παπανδρέου, βουλευτής Αχαΐας, πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος στην αντίστοιχη διαδικασία του 2021, όταν είχε ηττηθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη, έκανε μια δημόσια παρέμβαση, καλώντας τους ψηφοφόρους στις κάλπες.

Μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες καθώς, όπως ανέφερε, «το αύριο της Ελλάδας είναι στα χέρια μας. Ένα διαφορετικό μέλλον, καλύτερο για όλους». Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, στη δήλωση του ότι «με τη δική μας μαζική παρουσία στις κάλπες ανοίγουμε τον δρόμο της προόδου» και υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής».

Πιο αναλυτικά, στην ανάρτησή του, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε:

«Η Συμμετοχή μας, Αφετηρία Μάχης για Προοδευτική Διέξοδο

Με τη συμμετοχή μας αύριο, παίρνουμε θέση.

Ψηφίζουμε για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, για μια δυνατή Προοδευτική Παράταξη.

Μπροστά μας έχουμε μεγάλες προκλήσεις. Μπορούμε να τις κερδίσουμε. Το αύριο της Ελλάδας είναι στα χέρια μας. Ένα διαφορετικό μέλλον, καλύτερο για όλους. Με τη δική μας μαζική παρουσία στις κάλπες ανοίγουμε τον δρόμο της προόδου.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι η απάντηση στη συντήρηση. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής.

Η μάχη για την Προοδευτική Παράταξη είναι μάχη για τη Δημοκρατία. Το μέλλον μας είναι σήμερα στα χέρια των προοδευτικών πολιτών. Έχουμε επιλογή. Ας την κάνουμε πράξη».

Πρόκειται προφανώς και καταφανώς για μια προσεκτικά ουδέτερη τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου, χωρίς να παίρνει το μέρος ούτε του απερχόμενου προέδρου, ούτε του έτερου υποψηφίου, του Χάρη Δούκα.

Όμως ο δήμαρχος Αθηναίων, σε όλο αυτό έσπευσε να διαβάσει στήριξη του κ. Παπανδρέου στο πρόσωπό του και σε ανάρτησή του υιοθέτησε υπέρ του τη δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, προφανώς επειδή έχει μεγαλύτερη ανάγκη από τον Νίκο Ανδρουλάκη για την περισσότερη δυνατή προσέλευση των ψηφοφόρων της περασμένης Κυριακής

 

Τον κ. Δούκα πάντως, στηρίζει ανοιχτά ο αδελφός του κ. Παπανδρέου, ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου.