Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου για την 2η αγωνιστική της Basket League | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Παρέμβαση εισαγγελέα με καθυστέρηση 96 ωρών για το εμετικό σύνθημα στο ΠΑΟΚ – Αρης για τον Αλκη Καμπανό

Το αδίκημα που θα διερευνηθεί, συνδέεται με την παρότρυνση, υποκίνηση και ενθάρρυνση στην τέλεση πράξεων βίας
Protagon Team

Προκαταρκτική εξέταση για το εμετικό σύνθημα από οπαδούς του ΠΑΟΚ  στον αγώνα μπάσκετ του περασμένου Σαββάτου με αντίπαλο την ομάδα του Αρη στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας, παρήγγειλε ο αθλητικός εισαγγελέας.

Είχε προηγηθεί αναφορά της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. προς την αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Το σύνθημα που σύμφωνα και με την αναφορά, φώναξε μερίδα των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας αναφερόταν στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

«Τον σκότωσα γιατί ήταν Αρειανός…», φώναζαν ανεμπόδιστα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Σαββάτου, χωρίς καν να υπάρξει διακοπή του αγώνα από τους διαιτητές.

Με παρέμβαση του πάγκου του Αρη το σύνθημα καταγράφηκε τελικά στο φύλλο αγώνα, ενώ η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ φέρεται να έστειλε το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό στους καθ’ ύλην αρμόδιους (Αθλητικό Εισαγγελέα, Ελληνική Αστυνομία, ΔΕΑΒ, ΚΕΔ).

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, τόνισε:

 «Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες ενός θλιβερού γεγονότος, αφού σε αγώνα της Basket League, ακούστηκε ένα αισχρό σύνθημα με “αποδέκτη” έναν φίλαθλο ομάδος που έχασε πριν λίγους μήνες τη ζωή του.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών καταδικάζει τέτοιου είδους συνθήματα και ζητάει από τις διοικήσεις των ομάδων να απομονώσουν -επιτέλους- τους αλήτες από τα γήπεδα.

Δεν γίνεται μικρές μερίδες οπαδών, να αμαυρώνουν τις όμορφες εικόνες από τα γήπεδα. Θέλουμε ομαλή διεξαγωγή αγώνων, με παρουσία οικογενειών και γεμάτες εξέδρες.

Η βία, η οποία δεν έχει χρώμα, δεν φέρνει κόσμο στα γήπεδα, αντιθέτως, τον απομακρύνει!».

Οπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία, το αδίκημα που θα διερευνηθεί, συνδέεται με την παρότρυνση, υποκίνηση και ενθάρρυνση στην τέλεση πράξεων βίας.

Την έρευνα καλούνται να φέρουν εις πέρας αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας.