Aπό το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τον πνιγμό του κοριτσιού στο συγκρότημα κατοικιών της Νέας Μάκρης | ΥouTube/ΕΡΤ
Επικαιρότητα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο της 10χρονης στην πισίνα στη Νέα Μάρκη

Κατά δήλωση της γιατρού που το βοήθησε, το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια. «Το κορίτσι κολυμπούσε, ήταν καλή κολυμβήτρια, αλλά είχε φάει»
Protagon Team

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση με τον πνιγμό της 10χρονης σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη. Στο φως της δημοσιότητας ήρθε εν τω μεταξύ και το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ για το θάνατο του κοριτσιού.

Οπως έγινε γνωστό, ο  εισαγγελέας ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία και να του υποβληθεί το προανακριτικό υλικό.

Σε συνέχεια της εισαγγελικής παραγγελίας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα καλούνται να συλλέξουν το ταχύτερο δυνατό το προανακριτικό υλικό με τις  καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Σύλληψη των γονέων της 10χρονης δεν ζητήθηκε, ενώ η πισίνα όπου πνίγηκε το κοριτσάκι, σφραγίστηκε και ελέγχεται η νομιμότητά της.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει το παιδί περιέγραψε:

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Εβγαζε το παιδάκι πολλή τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει

»Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω.

»Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ’ έξω».

Η γιατρός δήλωσε ότι γνώριζε το κορίτσι από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ηταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί».

Κατά δήλωσή της το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια. «Το παιδάκι αντιδρούσε» όταν το έβγαλαν, υποστήριξε.

«Το κορίτσι κολυμπούσε, ήταν καλή κολυμβήτρια, αλλά είχε φάει. Η μητέρα μπήκε στο σπίτι για 2-3 λεπτά προκειμένου να πάρει τα πράγματά τους και να φύγουν για Αθήνα, αφού σήμερα η οικογένεια θα έφευγε για διακοπές», ανέφερε στον ΣΚΑΪ η γενική οικογενειακός γιατρός  Κ. Πριμικύρη.

Λίγο νωρίτερα είχαν φύγει από το συγκρότημα των κατοικιών ο πατέρας και ο δίδυμος αδελφός του κοριτσιού.

Στο διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται για το μοιραίο περιστατικό:

«Στις 19:00 της 16ης Ιουλίου 2023, το Τ.Α. Μαραθώνα ενημερώθηκε από το ΕΚΑΒ για περιστατικό με πνιγμό ανήλικης σε πισίνα. Αστυνομικοί του οικείου Τ.Α. μετέβησαν στον προαύλιο χώρο συγκροτήματος κατοικιών επί της οδού όπου οι γονείς της ανήλικης διαθέτουν εξοχική οικία και όπου βρίσκεται η εν λόγω πισίνα.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η ανήλικη Κ. ********** γεννηθείσα 2013, την 18:05 ώρα της 16/07/2023 ανασύρθηκε από παρευρισκόμενους ενοίκους χωρίς τις αισθήσεις της από την πισίνα και παρουσία της μητέρας της ********* *********, γενν. 1964.

Επιχειρήθηκε με τη διαδικασία της αναζωογόνησης να την επαναφέρουν. Την 18:48 ώρα της ιδίας σταθμός του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και τη μετέφερε στο ΚΥ Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της […]

Πραγματοποιήθηκε σφράγιση της πισίνας και παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση ενεργείται από το Τ.Α. Μαραθώνα».