Ο σκορερ του νικητήριου γκολ της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Αρη Νόρντιν Αμραμπάτ σε μία από τις προσπάθειες του | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Παρέμβαση εισαγγελέα για το Αρης – ΑΕΚ μετά τον «πόλεμο δηλώσεων« Κούγια-Καρυπίδη

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με παράνομο στοιχηματισμό, παραβάσεις του Αθλητικού Νόμου και ό,τι άλλο προκύψει
Protagon Team

Εντολή εισαγγελικής έρευνας δόθηκε σε σχέση με την ποδοσφαιρική αναμέτρηση Αρη – ΑΕΚ την περασμένη Κυρικήα για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, στη σκιά των δηλώσεων του αντιπροέδρου της  ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξη Κούγια, αλλά και της απάντησης που ακολούθησε από την ΠΑΕ Αρης.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την ίδια διοργάνωση, ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ άφησε αιχμές για στοιχηματικά «παιχνίδια» με την ανατροπή του σκορ από τη ΑΕΚ μέσα στην έδρα του Αρη (οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο ημίχρονο και η Ενωση πήρε τελικά τη νίκη με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης).

 «Αυτό που έκαναν σήμερα ο Μάντζιος [προπονητής του Αρη] και ο Καρυπίδης [ισχυρός άνδρας της διοίκησης της ΠΑΕ Αρης] δεν είναι αλλοίωση πρωταθλήματος, είναι βάρβαρη προσβολή προς όλους τους φιλάθλους, βάρβαρη προσβολή σε όλες τις μεγάλες και ιστορικές ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, βάρβαρη προσβολή στην ιστορική ομάδα του Άρη.

»Ο Αρης δεν είναι Βέροια, ούτε το Μοσχοχώρι, το χωριό του Καρυπίδη. Είναι μεγάλη ομάδα και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πονηρές ιστορίες. Προσκαλώ τον εισαγγελέα να πάρει την κασέτα του παιχνιδιού και συγχρόνως να γίνει έρευνα για τις στοιχηματικές αποδόσεις σε σχέση με την ανατροπή του σκορ, δε θέλω να πω τίποτα άλλο», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας, για να έρθει σχεδόν αμέσως η απάντηση της ΠΑΕ Αρης και τη Δευτέρα η εισαγγελική παρέμβαση.

Στην ανακοίνωση-απάντηση στον κ. Κούγια, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αφού τον κατηγορεί ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα ενόψει του αγώνα Αρη – Ολμπιακού αυτή την Τετάρτη, σήκωσε το γάντι και απευθυνόμενη στον αντιπρόεδρο των Πειραιωτών ανέφερε:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θέλει να παρέμβει εδώ και τώρα ο εισαγγελέας για να δει τι πραγματικά συμβαίνει επιτέλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά το θέλουμε.

Θα το αντέξεις, όμως, εσύ και ο εντολέας σου; Θα αντέξετε να μπει ο εισαγγελέας και να τα βγάλει όλα στη φόρα; Να λάμψει η αλήθεια;»

Κατόπιν τούτων, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελικής Πρωτοδικών, Δημήτρη Σμυρνή, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Αναστάσιος Κεσίσης, παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλθηκαν από αμφότερες τις πλευρές.

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με παράνομο στοιχηματισμό, παραβάσεις του Αθλητικού Νόμου και ό,τι άλλο προκύψει.

Την έρευνα αναμένεται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης και θα κληθούν να καταθέσουν εκπρόσωποι και των δύο ΠΑΕ.