Το κτίριου του εργοστασίου Γιαννίτση στις φλόγες - Μένει να διευκρινιστούν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία

Σε αναζήτηση των αιτιών της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων για την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών Δημοτικού. Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ θα διενεργούσε έλεγχο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη ΒΙΠΕ τη Δευτέρα
Protagon Team

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής και κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, δύο μόλις 24ωρα μετά τις καταγγελιες για εμπλοκή της εταιρείας στη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητων Δημοτικού από τουλάχιστον επτά σχολεία του νομού, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας παραγγελία για διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της εταιρείας.

 «Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών. Και να μας ενημερώσετε σχετικά», αναφέρει η εισαγγελική παραγγελία.

Εν τω μεταξύ, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Ανδρέας Ζαμπέλας, κλιμάκιο του Φορέα θα διενεργούσε επιτόπιο έλεγχο τη Δευτέρα στις κατεστραμμένες πια εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Οπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στον Alpha, ο κ. Ζαμπελας, κλιμάκιο του ΕΦΕΤ πήγε το Σάββατο στη μονάδα, η οποία όμως δεν λειτουργούσε και θα επαναλάμβανε την επίσκεψη τη Δευτέρα

«Πήγε κλιμάκιο το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο, γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία που αφορούσε τη γραμμή παραγωγής γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται κάθε μέρα, καθημερινές. Παρ’ όλα αυτά, πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε κλιμάκιο να πήγαινε και σήμερα να βλέπαμε γενικά πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ και κατέληξε λέγοντας: «Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται».