Ο Θάνος Πλεύρης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 | ΑΝΤ1/WebTV
Επικαιρότητα

«Παράθυρο» Πλεύρη για επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαγραφή προστίμων στους πολίτες άνω των 60 που τελικά εμβολιάστηκαν, ενώ για τους υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή, είπε ότι το μέτρο «θα επαναξιολογηθεί» στο τέλος του χρόνου
Protagon Team

Τη διαγραφή των προστίμων στους πολίτες άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν, εξετάζει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον υπουργό, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος άφησε επίσης ένα «ανοιχτό παράθυρο» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ, κάτι το οποίο όμως θα εξεταστεί στο τέλος του έτους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» των Γιώργου Παπαδάκη και Μαρίας Αναστασοπούλου, ο υπουργός Υγείας είπε συγκεκριμένα για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί:

«Μέχρι 31 Δεκεμβρίου παραμένουν σε αναστολή. Υπάρχει ήδη και απόφαση του ΣτΕ που το κρίνει συνταγματικό. Θα επαναξιολογηθεί το μέτρο στο τέλος του χρόνου».

Δηλώνοντας την προσωπική θέση του, τόνισε ότι θα προτιμούσε να βρεθούν εκτός συστήματος Υγείας εφόσον παραμένουν ανεμβολίαστοι, συμπλήρωσε όμως:

«Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις. Θα ήθελα να μην παραμείνουν στο εθνικό σύστημα Υγείας. Στην επαναξιολόγηση, όμως, όλα θα μπουν στο τραπέζι».

Σχετικά με τις ανακοινώσεις από τη ΔΕΘ, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι για πρώτη φορά δίνεται 10% αύξηση στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ, που συνδυαστικά με την εισφορά αλληλεγγύης, είναι ένα ποσό που φτάνει στα 4-5 χιλιάδες ευρώ.

Σχετικά με την υποπαραλλαγή Κένταυρος, ο υπουργός τόνισε ότι είναι μία παραλλαγή της Ομικρον.

«Οσο παραμένουμε στην Ομικρον, τα χαρακτηριστικά δεν αλλάζουν, άρα παραμένουμε στις ίδιες συστάσεις».