Συγκέντρωση υγειονομικών στο Παίδων Πεντέλης | Intime
Επικαιρότητα

Παράνομη η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και μετά από την προσφυγή του υπουργείου Υγείας. Οι εμβολιασμοί των παιδιών και η λειτουργία της δομής συνεχίζονται κανονικά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη
Protagon Team

Κανονικά εκκινούν εκ νέου οι εμβολιασμοί παιδιών και η λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των υγειονομικών (εδώ).

Οι εργαζόμενοι με την απεργιακή κινητοποίηση αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο το νοσοκομείο και να το εξαιρέσει από τις εφημερίες.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζει ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών της Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 8:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

Επίσης, να συνεχιστεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου «με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας», όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του υπουργού Υγείας, είχε δοθεί εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες, προκειμένου η 24ωρη απεργία, που πραγματοποιείται εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ετσι, στις 10.30 το πρωί είχε κατατεθεί προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.