384
«Eίναι όλα τουρκικά», αναφώνησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του | sosyaltv

Παράνοια Μπαχτσελί: Δωδεκάνησα, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λήμνος ανήκουν πλέον στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 13:42
«Eίναι όλα τουρκικά», αναφώνησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του
|sosyaltv

Παράνοια Μπαχτσελί: Δωδεκάνησα, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λήμνος ανήκουν πλέον στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 13:42

Αν και πολλοί θεωρούν τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΜHP (Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης), Nτεβλέτ Μπαχτσελί, ανάξιες σχολιασμού, αυτή τη φορά ο γηραιός κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, ανακήρυξε τουρκικά όλα τα νησιά απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας.

«Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες. Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο της συνθήκης [της Λωζάνης], αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Ολα τα νησιά του βορείου Αιγαίου που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών αυτών βρίσκεται πλέον αναμφίβολα και νόμιμα στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα», ήταν η εξωφρενική δήλωση του Μπαχτσελί κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Ανακοινώνω στον κόσμο, δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή. Ο έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Εχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να φτάσουμε», αναφώνησε συνεχίζοντας το εθνικιστικό του κήρυγμα.

Κληθείς να σχολιάσει τις ανοησίες Μπαχτσελί, ο κυβερνητικός εκπρόσωποςκ Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για «κρεσέντο παροξυσμού και εξωφρενικούς ισχυρισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι, ακόμη και για τα δικά τους δεδομένα, ξεπερνούν τα όρια, παρατήρησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, και «όσο δεν της βγαίνει κανένας στόχος, η Τουρκία συνεχίζει να διευρύνει τα αδιέξοδα και να προκαλεί προβλήματα ακόμη και στη διεθνή κοινότητα».

«Στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, ξεπερνώντας τα όρια του γραφικού», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, «η Ελλάδα αντιδρά νηφάλια και μεθοδικά, ενισχύοντας το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Μακριά από πανικό, με μία στρατηγική που μας επιτρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, είτε σε διπλωματικό επίπεδο είτε στο πεδίο».

Ερωτηθείς εκ νέου για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, στην Πράγα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε  ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος άξονας, πέραν του διεθνούς δικαίου.

«Εάν ο τούρκος πρόεδρος θέλει να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, αυτό σημαίνει ότι θα έχει αποδεχθεί και αυτή την προϋπόθεση», σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, η  χώρα μας δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τον διάλογο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...