Η γνωστή φωτογραφία Αρτεμίου - Παππά από το περιβόητο ταξίδι στη Βενεζουέλα |
Επικαιρότητα

Παππάς: Στην Κύπρο είχα πάει για βαφτίσια – ουδέν μεμπτόν στη συνάντησή μου με τον Αρτεμίου

Εντυπωσιάζει το πλήθος συμπτώσεων με κοινό παρονομαστή την Κύπρο. Καθώς ο κλοιός των αποκαλύψεων για την υπόγεια δράση του πρώην υπουργού στενεύει, εκείνος απαντά με καταγγελίες για τη λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών που παρακολουθούσαν μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα και μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό -«οι μέθοδοι αυτές δεν μας κάμπτουν»- κάνει λόγο για σκευωρία που θα καταρρεύσει με κρότο
Protagon Team

Το μόνο που αποκαλύφθηκε, είναι ένα παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας, αντέδρασε ο Νικος Παππάς στη δημοσιοποίηση φωτογραφικών ντοκουμέντων (εδώ) από τη συνάντησή του τον Μάιο του 2016 με τον γνωστό από τα ταξίδια στη Βενεζουέλα και τα Panama Papers (εδώ), κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

H σχέση Παππά – Αρτεμίου αρχίζει πίσω στη διετία 2012-13 με το πρώτο τους ταξίδι στη Βενεζουέλα για…  «δουλειές» τον Αύγουστο του 2013. Σε μία ακόμη σύμπτωση, τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους, λίγο πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο Αρτεμίου επιλέγει ως φορολογικό εκπρόσωπο της νομικής του εταιρείας στην Ελλάδα τον Μανώλη Πετσίτη, συμμαθητή και επιστήθιο φίλο του κ. Παππά (περισσότερα για τον μυστικοσύμβουλο «Μανόλο» εδώ).

Τον Ιούλιο του 2015 έρχεται και το δεύτερο ταξίδι Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, ως μέλος πια διπλωματικής αποστολής (!) του υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον τότε γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργο Τσίπρα, εξάδελφο του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο 21 Μαΐου του 2016, ο Νίκος Παππάς συναντά στο καφέ «Company» της λεωφόρου Σταυρού στην περιοχή Στρόβολος της  Λευκωσίας, τον Αρτέμη Αρτεμίου, o οποίος μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2016, απαθανατίζεται να εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου κρατώντας μία πλαστική σακούλα στο χέρι.

«Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την κυβέρνηση; Από πότε ακριβώς γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά;» ρωτούσαν τότε στη Βουλή 36 βουλευτές της ΝΔ, περιμένοντας απαντήσεις από τους τότε συναρμόδιους υπουργούς Νίκο Παππά και Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο χρόνος της συνάντησης Παππά – Αρτεμίου στη Λευκωσία συμπίπτει με την περίοδο κατά την οποία το Νο2 της κυβέρνησης Τσίπρα είχε το περιβόητο, πλέον, τετ α τετ με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή (και πάλι στη Λευκωσία) την ώρα μάλιστα που κατά σύμπτωση (;) η Κύπρος εμφανίζεται ως ένας από τους βασικούς «σταθμούς» της δαιδαλώδους διαδρομής που ακολούθησαν τα 3 εκατ. ευρώ που μεταβιβάστηκαν από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC στον Χρήστο Καλογρίτσα (εδώ) στο πλαίσιο του εγχειρήματος να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑTV (εδώ).

Και κάπου εδώ έρχεται να «κολλήσει» στην ιστορία η αναφορά σε «κυπριακό αριθμό» στο e-mail του Φουάντ Χούρι προς την πλευρά Καλογρίτσα (περισσότερα εδώ):

«Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του κυπριακού αριθμού που είχαν μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα».

Ο ίδιος ο κ. Παππάς ωστόσο, αντιπαρέρχεται των ανωτέρω συμπτώσεων και αφού υποστηρίζει ότι η επίσκεψή του τότε στην Κύπρο «δεν ήταν για δουλειές», αλλά για τη βάφτιση παιδιού στενού του φίλου, κάνει λόγο για πρακτόρικες παρακολουθήσεις και παρακρατικούς μηχανισμούς σε βάρος υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, επιμένοντας δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στη συνάντησή του με τον Αρτέμη Αρτεμίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παππά:

«Το μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης των τελευταίων ημερών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το μόνο που αποκαλύπτει είναι το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από την Κύπρο τον Μάιο του 2016 ως τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με τις «περούκες», αλλά και αργότερα εντός Ελλάδας σε οικογενειακές-προσωπικές στιγμές. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στη μεταπολιτευτική ιστορία.

Και αυτό το καλοστημένο παρακράτος που λειτουργούσε εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης είναι που μετατρέπει τη χώρα σε «λατινοαμερικανική μπανανία» και όχι τα ευφάνταστα σενάρια που εξυφαίνονται.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω ότι η επίσκεψή μου στην Κύπρο, από όπου και δημοσιεύεται σήμερα φωτογραφία, προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης, έγινε την 21η Μαΐου 2016, όταν και είχα μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού μου φίλου και συντρόφου.

Η επίσκεψή μου στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό. Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος. Όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης.

Κοριοί, λοιπόν, και τηλεφακοί συνέλεγαν υλικό που θα συνέβαλε κάποια στιγμή αργότερα στη δημιουργία μιας βολικής ιστορίας για τους εμπνευστές και εκτελεστές των παράνομων παρακολουθήσεών μου.

Ηχητικά και φωτογραφίες παρέμεναν για χρόνια στα συρτάρια για να αξιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο -για τους ίδιους- τρόπο.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό. Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη; 

Τα δε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν άμεσα απαντήσεις είναι τα εξής: Θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο;  Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού;

Οι μέθοδοι αυτές δεν μας κάμπτουν. Όπως δεν μας έκαμψαν όταν αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα ενώ τα συμφέροντα ήταν απέναντι. Η καλοστημένη σκευωρία, η οποία στηρίζεται σε πρακτόρικες μεθόδους και χαλκεία, θα καταρρεύσει με κρότο. Η αλήθεια θα λάμψει και οι επικοινωνιακές φούσκες θα σκάσουν στα πρόσωπα των εμπνευστών τους.»

ΝΔ: Ποιοι άλλοι είναι μαζί με τον Νίκο Παππά;

Σχολιάζοντας την αντίδραση Παππά, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου. Επίσης όταν λέει “Δε μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές”, τι εννοεί; Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;».