Σκληρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τσίπρα, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε παρέμβασή του για την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Νοvartis.
Oλόκληρη η Νέα Δημοκρατία υποκύπτει στον εκβιασμό Σαμαρά και προχώρα σε πολιτική δίωξη -όπως τη χαρακτήρισε- εναντίον μου, ισχυρίστηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του Open, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στο τέλος θα δικαιωθεί και η ηγεσία της ΝΔ «θα μείνει στην Ιστορία ότι υπέκυψε στις πιέσεις παρανοϊκών σκευωρών».
Σήμερα όμως, συνέχισε ο κατονομασθείς ως Ρασπούτιν στην υπόθεση Novartis, δεν είναι 1993, ο κ. Σαμαράς είναι αδύναμος και κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά, οπότε αμφιβάλλω αν θα τον ακολουθήσει κανείς σε μία ακόμη προδοσία του, σημείωσε χαρακτηριστικά κάνοντας αναφορά στον όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, προς το πρόσωπό του, ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι είναι ψευδείς.
«Μια πρόχειρη ματιά να ρίξει κανείς, καταλαβαίνει ότι δεν λένε αλήθεια», αρκέστηκε να πει. Ο,τι λέει η κυρία Ράικου τα λέει μετά από τρία χρόνια, αφού παραιτήθηκε, είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση από κάποια δημοσιεύματα και πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, παρατήρησε χαρακτηριστικά για να μπει ξανά και στην ιστορική ακρίβεια του χαρακτηρισμού Ρασπούτιν.
«Και μόνον ο χαρακτηρισμός ρασπούτιν αποδεικνύει ότι λέει ψέμματα, εγώ ξέρω Ιστορία θα έλεγα Μακιαβέλι, Μέτερνιχ. Οταν τη ρώτησα αν υπάρχουν πολιτικοί [στην υπόθεση της Novartis, μου είπε δεν υπάρχουν, γιατί αν υπήρχαν έπρεπε να τους είχε στείλει κατευθείαν [στη Βουλή], γελάνε οι εισαγγελείς [με αυτά που λέει]», ισχυρίστηκε για την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Στο παρελθόν, υποστήριξε, είχα πολύ στενές σχέσεις με την κυρία Ράικου και καλές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, ισχυριζόμενος ότι τον είχε συναντήσει πολλές φορές και ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.
«Και στο σπίτι του έχω πάει και σε ταβέρνα έχουμε πάει … ας βγει να με διαψεύσει αντί να μιλάει να παραληρήματα» δήλωσε στον «αέρα» της πρωινής ενημερωτικής εκπομπή του Open, για να συμπληρώσει: «νιώθω άσχημα που χρησιμοποιώ προσωπικές συναντήσεις [στην επιχειρηματολογία του] το κάνω όμως, για να δείξω ότι οι σχέσεις μου ήταν τόσο καλές που δεν θα μπορουσα να στραφω εναντίον τους».
Υποστήριξε μάλιστα ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά ήταν έτοιμος να αναλάβει πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, ο διορισμός όμως όπως είπε, προσέκρουσε τότε στην άρνηση του Απόστολου Κακλαμάνη.
Για μία ακόμη φορά ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για «ολοκληρωτικό πόλεμο» που είναι σε εξέλιξη εναντίνον του, αλλά όπως διεμήνυσε, δεν σκοπεύει να συνθηκολογήσει.
«Θα χρησιμοποιήσω τα όπλα μου με φειδώ και σύνεση […] θα μιλήσω όταν πρέπει, έχω πολλά χαρτιά», ανέφερε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ανάμεσα στα οποία όπως είπε, και οι συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς κατέφυγε στην προσφιλή τακτική του, μόλις στριμώχνεται, να κάνει μηνύσεις, συνέχισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ισχυριζόμενος για τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση Νovartis: με μπλέξανε δεν ήθελα να μπλεχτώ σε αυτη την υπόθεση […] νομίζουν πως είμαι εύκολος στόχος, αλλά έκαναν λάθος».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση (για τις κατηγορίες σε βάρος του), ο κ. Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να πείσει πως δεν υπήρξε διαχείριση της υπόθεσης από τον ίδιο και ότι είναι εντελώς άσχετος, επικαλούμενος «και άλλες δικογραφίες από τις οποίες αποδεικνύεται ότι δεν είχα καμία απολύτως σχέση».
Οσον αφορά την περιβόητη δήλωση στην πύλη του Μαξίμου περί του μεγαλύτερου σκανδάλου από καταβολής του ελληνικού κράτους, θέλησε να διευκρινίσει:
«Είπα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, δεν μίλησα για πολιτικούς, τα ονόματα των πολιτικών προεκυψαν από τη δικογραφία όχι από μένα, η ίδια η Ράικου μιλούσε για 8 δισ. μίζες».
Για τη σύγκρουσή του τέλος με τους εισαγγελείς Ράικου και Αγγελή (που τον έχουν κατονομάσει στις καταγγελίες τους), ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανάφερε χαρακτηριστικά ότι εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις δικές μου και τον αντιπάλων μου μέχρι που μπορεί να φθάσει η αχαριστία (για εκείνους) και μέχρι πόσο μπροεί να αντέξει η ανθρώπινη φύση (για τον ίδιο).