Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Παπαευαγγέλου: Ενας στους τέσσερις διασωληνωμένους είναι κάτω των 55 ετών

Μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών άνω των 75 ετών στις ΜΕΘ, κάτι που, όπως σχολίασε η καθηγήτρια, οφείλεται στο εμβόλιο, το οποίο δείχνει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό
Protagon Team

Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη Covid, καθώς για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα ξεπέρασαν τους 820.

Οπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ., «η ηλικία των ασθενών που είναι σε ΜΕΘ παραμένει σταθερή στα 69 έτη. Ωστόσο, ένας στους τέσσερις διασωληνωμένους είναι νεότεροι των 55 ετών».

Από την άλλη, συμπλήρωσε η ίδια, βλέπουμε μείωση των ασθενών σε ΜΕΘ άνω των 75. Οι περισσότεροι είναι πλέον από 60 έως 74 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι αποτελεσματικός και αποτελεί το κύριο εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, καθώς σήμερα βρίσκονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας με λοίμωξη Covid 5.500 ασθενείς.

Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε από το 6,1%, που ήταν την περασμένη εβδομάδα, στο 5,3%, κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ότι η διασπορά φαίνεται να σταθεροποιείται.

«Ομως το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμη πολύ επιβαρυμένο σε όλη την επικράτεια και δεν θα πρέπει αυτό να μας καθησυχάσει», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Και ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας υπάρχει σταθεροποίηση, σε περιοχές όπως το Κιλκίς, το Ρέθυμνο και η Θάσος, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.

Κατά την ιχνηλάτηση των νέων κρουσμάτων προέκυψε ότι οι βασικοί λόγοι παραμένουν η ενδοοικογενειακή μετάδοση και οι κοινωνικές συναθροίσεις.

Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων δείχνει μείωση και αυτό οφείλεται στην αυξημένη κινητικότητα των νέων.