Επικαιρότητα

Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είναι ποινικό αδίκημα να παίρνεις τηλέφωνο και να πιέζεις εισαγγελείς!

«Η (πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς) Ελένη Ράικου λέει “με έπαιρνε τηλέφωνο ο Παπαγγελόπουλος και με πίεζε”. Το να πιέστηκε, όμως, δεν είναι ποινικό αδίκημα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας ένα καινοφανές - αν μη τι άλλο- επιχείρημα
Protagon Team

Μετά την έκφραση συγγνώμης «για την ταλαιπωρία» των πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, προσπάθησε να καλύψει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για τις πιέσεις που ασκούσε, ως «Ρασπούτιν», στην Εισαγγελία Διαφθοράς ώστε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης Τσίπρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και ερωτηθείς αν στηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο έπειτα από όσα είπε περί «άδικης ταλαιπωρίας» όσων στοχοποιήθηκαν και ενεπλάκησαν στην υπόθεση χωρίς τελικά να προκύψουν στοιχεία εις βάρος τους, ο βουλευτής Σερρών ανέπτυξε μία ενδιαφέρουσα επιχειρηματολογία για το θέμα της Προνακριτικής κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, στη σκιά των καταγγελιών Ράικου.

Οπως είπε, η ΝΔ δεν πρέπει να παραπέμψει τον κ. Παπαγγελόπουλο, καθώς το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες τη γνώμη σου (σ.σ. έτσι αποκάλεσε τα οργισμένα τηλεφωνήματα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς / περισσότερα εδώ)  δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα!

 «Δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες ότι ‘η γνώμη μου είναι αυτή’. Γιατί καθοδήγηση της δικαιοσύνης από υπουργούς δεν μπορεί να γίνει. Η κυρία Ράικου λέει ‘με έπαιρνε τηλέφωνο και με πίεζε’. Το να πιέστηκε, όμως, δεν είναι ποινικό αδίκημα. Και η Εισαγγελία της Διαφθοράς έχει αποδείξει ότι τα επτά από τα δέκα πρόσωπα που ήρθαν, παρά την καθοδήγηση που λένε ορισμένοι της ΝΔ, αθωώθηκαν. Τι καθοδήγηση πήρε; Να αθωώσει;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στην έρωτηση που του έγινε, αν θεωρεί φυσιολογικό  να παίρνει τηλέφωνο ο υπουργός τον εισαγγελέα και να του υποδεικνύει ποιους και πότε θα παραπέμψει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ξεφύγει από τη «στενωπό» λέγοντας:  «Αν επέβαλε την άποψή του αυτό είναι αδίκημα. Είναι άλλο πράγμα η συνεννόηση η τηλεφωνική».