Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
Επικαιρότητα

Οχι της κυβέρνησης στο αίτημα του Ανδρουλάκη για debate πριν τις ευρωεκλογές

«Debate γίνεται συνεχώς στη Βουλή, όπου πρώτος ο Πρωθυπουργός, έχει τις περισσότερες, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, παρουσίες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, υπενθυμίζοντας ότι τηλεμαχία πολιτικών αρχηγών δεν έγινε στις προηγούμενες ευρωκάλπες. Εφέτος θα είχαμε το απίθανο σενάριο με... 11 πολιτικούς στο στούντιο για ένα debate!
Protagon Team

Ενα ξεκάθαρο «όχι» εισέπραξε από την κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή τηλεμαχίας (debate) των πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές.

Σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ήταν αποστομωτικός: «Στις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι εκείνοι που δίνουν τη μάχη» είπε, επισημαίνοντας παράλληλα πως «debate γίνεται συνεχώς στη Βουλή, όπου πρώτος ο Πρωθυπουργός, έχει τις περισσότερες, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, παρουσίες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει».

Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε επίσης ότι «σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες των ευρωεκλογών δεν είχε γίνει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων».

Πέρα από τα πολιτικά επιχειρήματα της άρνησης της κυβέρνησης για διεξαγωγή debate στις ευρωεκλογές –διαδικασία που όντως δεν υπήρξε ούτε το 2014, ούτε το 2019–, υπάρχουν και πρακτικά προβλήματα, τα οποία επισήμανε ο αν. υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3: είναι εξαιρετικά δύσκολο, εξήγησε, ένα debate με 11 πολιτικούς. Ο αριθμός, εξήγησε, προκύπτει από τα εννέα κόμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Βουλή, «με τον αστερίσκο», όπως πρόσθεσε, «των Σπαρτιατών», αλλά και δύο ακόμα νυν ευρωβουλευτών, του Πέτρου Κόκκαλη και του Αλέξη Γεωργούλη, οι οποίοι κατεβαίνουν με νέους συνδυασμούς.