O Kυριάκος Μητσοτάκης «συστήνει» τον «κύριο Αδωνι» | Tik Tok
Επικαιρότητα

Ούτε κινητά ούτε Πίνατ στο Υπουργικό! Οταν ο Μητσοτάκης τρόλαρε στο Tik Tok τον «κύριο Αδωνι»

Στα... trends της δημοφιλούς πλατφόρμας και ο Πρωθυπουργός, αντέγραψε –όπως εκατοντάδες άλλοι χρήστες– τη viral προσφώνηση του υπουργού Εργασίας, σε μια διαφορετική παρουσίαση των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου
Protagon Team

Προ ημερών ένα βιντεάκι χρήστη του Tik Tok (δείτε το κάτω) με τον υπουργό Εργασίας, Αδωνι Γεωργιάδη, να στέκεται στην κυριολεξία ακίνητος κατά την παρουσίασή του «στο πιο δύσκολο υπουργείο», έγινε viral. Πολλοί άλλοι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας έσπευσαν να το… αντιγράψουν, όπως και την προσφώνηση («τον υπουργό μας, τον κύριο Αδωνι… Γεωργιάδη»), με τα βίντεο της αναπαράστασης να πολλαπλασιάζονται με εντυπωσιακό ρυθμό.

@user3326615659723♬ πρωτότυπος ήχος – δημητρης μπιτζιος

Ηταν τέτοια η απήχηση του βίντεο με τον «κύριο Αδωνι» που ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία και επανερχόμενος «δριμύτερος» στο Τik Tok (μετά τις άκρως επιτυχημένες, εκ του αποτελέσματος, αναρτήσεις της προεκλογικής περιόδου) «ανέβασε» με τη σειρά του και αυτός ένα βίντεο για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αντι για μια τυπική παρουσίαση, όμως, το βίντεο ξεκινά με τον κ. Μητσοτάκη να αντιγράφει τον τρόπο της viral προσφώνησης του υπουργού Εργασίας, ενώ ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης στέκεται και πάλι ακίνητος όπως στο αρχικό βίντεο που έγινε ανάρπαστο στο Tik Tok.

@kyriakosmitsotakis_Explainer: Υπουργικό Συμβούλιο♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Μετά το σύντομο τρολάρισμα του υπουργού, ο Πρωθυπουργός περνά στην παρουσίαση μιας τυπικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για «πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Οπως λέει, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης οι υπουργοί αφήνουν έξω από την αίθουσα του Μαξίμου τα κινητά τους τηλέφωνα, μέσα σε ειδικές θήκες, στη συνέχεια οι κάμερες καταγράφουν την εισαγωγική του τοποθέτηση και αμέσως μετά όλοι –ακόμη και ο Πίνατ– πλην των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αποχωρούν για να ξεκινήσει η συνεργασία του κ. Μητσοτάκη με τους υπουργούς του.

Από το 2019, ενημερώνει ο κ. Μητσοτάκης τους χρήστες του Τik Tok, τα Yπουργικά κρατούν το λιγότερο τρεις ώρες και γίνονται μία με δύο φορές τον μήνα. Παρουσιάζονται εκεί όλα τα νομοσχέδια πριν ανέβουν στο OpenGov για τη δημόσια διαβούλευση, όπου μπορεί κάθε πολίτης να τα σχολιάσει.