O ταγματάρχης Γκενάντι Τσαστιάκοφ: ο θάνατος τον περίμενε στα γενέθλια του | instagram
Επικαιρότητα

Ουκρανός αξιωματούχος σκοτώθηκε από χειροβομβίδα-δώρο γενεθλίων

Ο θάνατος του ταγματάρχη Τσαστιάκοφ, συμβούλου του αρχηγού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, χαρακτηρίστηκε δολοφονία, χωρίς να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες. Ο αξιωματικός έδειχνε στον γιο του ένα κουτί που είχε λάβει ως δώρο και περιείχε μια χειροβομβίδα.
Protagon Team

Ενας στενός σύμβουλος του αρχηγού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκε έπειτα από έκρηξη χειροβομβίδας που είχε αποσταλεί ανάμεσα σε άλλα δώρα για τα γενέθλιά του.

«Υπό τραγικές συνθήκες, ο βοηθός και στενός μου φίλος, ταγματάρχης Γκενάντι Τσαστιάκοφ, σκοτώθηκε στα γενέθλιά του», έγραψε σε ανάρτησή του ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι στο Telegram τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, λέγοντας ότι «ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε ένα από τα δώρα του».

Ο θάνατος του Τσαστιάκοφ χαρακτηρίστηκε δολοφονία, χωρίς να αποκαλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ιγκόρ Κλιμένκο, εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι ο Τσαστιάκοφ έδειχνε στον γιο του ένα κουτί που είχε λάβει ως δώρο και περιείχε μια χειροβομβίδα.

«Στην αρχή, ο γιος πήρε τη χειροβομβίδα στα χέρια του και άρχισε να γυρίζει την περόνη. Στη συνέχεια, ο Τσαστιάκοφ πήρε τη χειροβομβίδα από το παιδί και τράβηξε την περόνη, προκαλώντας μια τραγική έκρηξη», σύμφωνα με την περιγραφή του Κλιμένκο, όπως τη μεταφέρει ο Guardian. Η αστυνομία είχε εντοπίσει έναν συνάδελφο του Τσαστιάκοφ που του έδωσε το δώρο και κατέσχεσε δύο παρόμοιες χειροβομβίδες.

Η ουκρανική αστυνομία είπε ότι ο 13χρονος γιος του Τσαστιάκοφ τραυματίστηκε επίσης σοβαρά. Σύμφωνα με την Ukrainska Pravda, η σύζυγος του Τσαστιάκοβ είπε ότι η χειροβομβίδα ήταν σε μια συσκευασία δώρου που έφερε ο σύζυγός της στο σπίτι. Η πραγματική χειροβομβίδα ήταν ανάμεσα σε δώρα που μοιάζουν με χειροβομβίδες.

Ο Ζαλούζνι είπε ότι από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, ο Τσαστιάκοφ είχε «αφιερώσει πλήρως τη ζωή του στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας».