Στις φλόγες κτίριο στο Ισμαήλ από τη ρωσική επίθεση | Press service of the State Emergency Service of Ukraine in Odesa region/Handout via REUTERS
Επικαιρότητα

Ουκρανία: Τρεις νεκροί και 11 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Ισμαήλ

Το ουκρανικό λιμάνι στον Δούναβη έγινε για μία ακόμα φορά στόχος των Ρώσων, το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, όταν drones χτύπησαν σπίτια και προκάλεσαν πυρκαγιές
Protagon Team

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σε ρωσική επίθεση με drones εναντίον της πόλης Ισμαήλ στη νοτιοδυτική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της επαρχίας της Οδησσού.

«Οι Ρώσοι εκτόξευσαν επιθετικά drones εναντίον του νότιου τμήματος της επαρχίας μας», ανέφερε ο κυβερνήτης της Οδησσού, Oλεχ Κίπερ, στο Telegram.

Σκοτώθηκαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες και ένας 70χρονος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Κίπερ, «η μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση» που εξαπολύθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, ενώ ξέσπασαν και πυρκαγιές, τις οποίες όμως έχουν κατασβέσει ήδη πυροσβέστες.

Ο κυβερνήτης της Οδησσού δημοσίευσε και φωτογραφίες από ένα κτίριο με σπασμένα τζάμια, το οποίο είχε καταστραφεί εν μέρει και φλεγόταν.

Η πόλη-λιμάνι Ισμαήλ βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη και συνορεύει με τη Ρουμανία. Αν και είναι μακριά από τη γραμμή του μετώπου, έχει γίνει αρκετές φορές στόχος επιθέσεων από τον ρωσικό στρατό λόγω του λιμανιού της, που είναι κρίσιμης σημασίας για τη μεταφορά προϊόντων.

Εξάλλου, η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας επίθεση με πυραύλους εναντίον του Ντνίπρο, στο κεντροανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

«Βιομηχανική εγκατάσταση υπέστη ζημιές», χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σέρχιι Λίσακ.

Στο μεταξύ η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε στο Telegram ότι κατέρριψε 24 από τα 32 drones που εκτόξευσε η Ρωσία το βράδυ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επίσης έναν βαλλιστικό πύραυλο και δύο πυραύλους Κρουζ.