Διασώστες στο σημείο της επίθεσης στο Κριβί Ριχ | Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS
Επικαιρότητα

Ουκρανία: Εννέα νεκροί από ρωσικό πύραυλο στη γενέτειρα του Ζελένσκι

Ακόμα μία φορά το Κριβί Ριχ, στα κεντρικά της χώρας, έγινε στόχος των Ρώσων. Αυτή τη φορά, από το πλήγμα σε πολυκατοικία, οι τραυματίες έφτασαν τους 29, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά
Protagon Team

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν από τη ρωσική πυραυλική επίθεση της Τετάρτης στην πόλη Κριβί Ριχ, γενέτειρα του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και πέντε παιδιά.

«Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών είναι πέντε παιδιά», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Ιχορ Κλιμένκο.

Βίντεο από τον τόπο της επίθεσης, το οποίο δημοσιοποίησε ο Ζελένσκι, δείχνει διασώστες να ψάχνουν για επιζώντες στα ερείπια ενός κτιρίου.

Με αφορμή το φονικό πλήγμα στην πόλη Κριβί Ριχ, γενέτειρα του Ζελένσκι, ο ουκρανός πρόεδρος απηύθυνε για ακόμη μια φορά έκκληση στους δυτικούς συμμάχους να ενισχύσουν τη χώρα του με περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η πόλη γίνεται συχνά στόχος των Ρώσων, κυρίως λόγω της καταγωγής του ουκρανού προέδρου.