Ουκρανοί διασώστες αναζητούν επιζώντες στο Χάρκοβο, μετά από πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία, το πρωί της Τρίτης | EPA/SERGEY KOZLOV
Επικαιρότητα

Ουκρανία: Εξι άμαχοι νεκροί και 80 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα

Ακόμα μία νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων, ανάμεσά τους του Κιέβου και του Χαρκόβου, όπου σκοτώθηκαν ένοικοι πολυκατοικιών
Protagon Team

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και σχεδόν 80 τραυματίσθηκαν από νυχτερινά ρωσικά αεροπορικά πλήγματα που είχαν στόχο κυρίως το Κίεβο και το Χάρκοβο.

«Ο αριθμός των νεκρών μετά τα εχθρικά πλήγματα είναι πέντε και 51 άτομα τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου, Ολεγκ Σινεγκούμποφ, αναθεωρώντας προς τα επάνω τον προηγούμενο απολογισμό των τριών νεκρών και 43 τραυματιών.

Το πρωί της Τρίτης, πυροσβέστες επιχειρούσαν για να σβήσουν τις φλόγες στα συντρίμμια κτιρίου που επλήγη, ενώ διασώστες προσπαθούσαν να βρουν επιζώντες.

Στο Πάβλογκραντ, στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, «ένα άτομο σκοτώθηκε και ένα άλλο τραυματίσθηκε», σύμφωνα με τον περιφερειακό αξιωματούχο, Σέρχιι Λισάκ.

Στο Κίεβο, 22 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας ότι «13 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά».

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, ένας άνθρωπος είναι «κλινικά νεκρός».